Skammelig av Telenor

Lidelser: To elger har bøtet med livet etter at viklet seg inn i Telenor-kabler. Faksimile NA 30.september. 

arkiv

Mange har blitt opprørt over at en elgokse måtte avlives etter at den hadde viklet seg inn i Telenor-kabler ved Nubdalsskaret i Nærøy. Kommunens viltnemnd gjorde hva de kunne for å berge livet til elgen, men til slutt måtte de gjøre slutt på lidelsene. Dessverre er det ikke første gangen at kabler fra Telenor fører til at dyr må avlives.

Om noen dager fylles skogen av elgjegere. Elgjakta betyr mye i næringssammenheng og som rekreasjon. Jegerne må hvert år skyte opp, de må ha jegerprøven, det er strenge regler for hvordan man behandler våpen, og alle må ha tilgang til eller tegne avtaler med eiere av ettersøkshunder i tilfelle at dyr blir skadeskutt.

Politiet pleier å sjekke at jegerne har papirene i orden. Det er bra og respekten for jakta er stor blant jegerne. Telenor viser derimot liten respekt for at de kan påføre dyr livstruende skader – i deres visjon står det blant annet at de skal vise respekt i deres arbeid. Om de ikke forstår hva det innebærer å påføre dyr lidelser, må noen gjør dem oppmerksom på det. Derfor må politiet på banen.

Nå skal det sies at dyr kan bli påført skader av gamle utmarksgjerder som fortsatt står. Det samme med piggtråd som ikke er fjernet – et stort problem er det ikke. I dag kan personer dømmes til fengsel eller store bøter for dyremishandling. Loven må være lik for alle – også for Telenor. Selskapet bør ha såpass med ressurser at de kan iverksette tiltak for å skåne dyra.

«Loven må være lik for alle – også for Telenor.»