Viktig norsk krigshistorie

Den dramatiske historien om kong Haakons nei til tyskerne under andre verdenskrig er sentral i storfilmen «Kongens nei».

Kritikerrost: «Kongens nei» er høstens største norske film, og har mottatt unison hyllest fra landets anmeldere. 

Stjernelag: I westernfilmen «The Magnificent Seven» er det klart for heftige skuddvekslinger og kjappe replikker. 

arkiv

NAMSOS: Mange har ventet i spenning på storfilmen «Kongens nei», og alt tyder på at dette blir en av årets virkelig store publikumssuksesser.

Filmen tar utgangspunkt i tre dramatiske døgn i april 1940. Den norske kongen får et ultimatum fra tyskerne: overgivelse eller døden. Etter tre døgns flukt fatter kongen sin beslutning. Han nekter å kapitulere, selv om det kan koste ham livet.

Det er også klart for «The Magnificent Seven», som er løselig basert på Akira Kurosawas klassiker «De syv samuraier». Syv menn i det gamle Vesten bestemmer seg for å gå sammen om å hjelpe en landsby som plages av en gjeng barbariske tyver.

Familiefilmen «Storkene» har førpremiere denne uka. Før i tida drev storkene med babylevering, men sluttet med det. Junior jobber som leveringsstork og er i ferd med å bli forfremmet. Helt til han ved et uhell starter babylagemaskinen og en liten jentebaby kommer ut. Nå blir gode råd dyre.

«Gilberts grusomme hevn», «Bridget Jones' Baby: Alle gode ting er tre», «Gråtass gir gass» og «Miracles from Heaven» går også i Namsos neste uke.

«Oppdrag Dory» og «Kongens nei» er klare for Grong førstkommende søndag.