– En seier for hele Indre Namdal

Lensmann Jørn Ove Totland mener politimesterens avgjørelse om å beholde Lierne lensmannskontor er en stor seier for hele Indre Namdal.

FÅR BESTÅ: Lierne lensmannskontor får bestå i politimester Nils Kristian Moes reviderte politikart. 

arkiv

LIERNE: – Dette var en veldig hyggelig beskjed å få, sier lensmannen som mottar beskjeden fra NA mens han er på rypejakt.

Fredag får styringsgruppa i Trøndelag, som består av 14–15 kommuner samt KS i begge fylker, politimester Nils Kristian Moes reviderte forslag på bordet om hvordan politikartet skal se ut i fylket.

Fire tjenestesteder

Etter det Trønder-Avisa

– Jeg tror det er en veldig fornuftig avgjørelse av politimesteren. I forhold til den totale ytelsen av ressursene våre, er nok dette klokt av åpenbare årsaker, sier Totland.

Samtaler med Moe

– Som?

– Store avstander, store områder, og svenskegrensa – ikke minst, sier lensmannen som selv møtte politimesteren tidligere i år hvor han la fram de samme synspunktene.

– Han var lyttende og oppriktig interessert i mitt syn i saken. Og det er utrolig godt å bli hørt, sier Totland.

– Hva ville konsekvensene vært dersom lensmannskontoret i Lierne hadde blitt nedlagt?

– Det som har vært frykten min er at når hverdagen hadde kommet, så ville ressursene ha blitt trukket innover mot de sentrale strøkene, slik at bygda hadde blitt skadelidende i forhold til tilstedeværelse og synlighet fra politiet. At det nå blir opprettholdt to lensmannskontorer i Indre Namdal, er en stor seier for oss, sier Totland som på veg ned fra fjellet bestemte seg for å gjøre starten på helgevakta ekstra hyggelig.

– Dette må vi feire med bløtkake!