Grannes videre – Aune ute

Grannes overbeviste dommerpanelet i «The Stream» – og er med videre i konkurransen om en platekontrakt. – Meget stort for oss, sier trommis Eirik Engan.

"The Stream": Grannes overbeviste dommerne, og er videre i musikkonkurransen.  Foto: TV2

UTSLÅTT: Kent Aune og Mats Thømt måtte takke for seg.  Foto: TV2

arkiv

OSLO:– Mesterlig løst, dødsbra!

Namsosbandet Grannes sin versjon av Sondre Julstads hit «Riv i hjertet» begeistret dommerne i «The Stream» fredag kveld.

«En ganske kul låt, men stor utfordring sjangermessig», sa vokalist Ronny Grannes før bandet entret scenen i tv-studio.

Men tilbakemeldingene fra dommerpanelet, bestående av artistutviklerne Espen Lind, Marion Ravn og Cato Sundberg, viste at Grannes evner å beherske mer enn trønderrock-begrepet.

Spesielt Espen Lind nikket anerkjennende etter bandets opptreden – og tromsøværingen serverte superlativer til Ronny Grannes.

– Jeg trodde på deg da du sang, sa Lund og pekte mot vokalisten.

– Jeg trodde jeg var på konsert. Jeg glemte hvor vi var, tilføyde Marion Ravn.Related content – River i hjertet

Før avgjørelsen falt tok Espen Lind ordet: – Hvis jeg ikke hadde hørt originalen, hadde jeg trodd det var deres. Jeg følte låta river i hjertet. Dere går videre, sa Lind, mens bandet stemte i med et jubelbrøl og løftet armene til værs i glede.

– Tusen, tusen takk, sa Ronny Grannes.

- Vi er meget glad for å gå videre i denne ukas utgave av The Stream. I en musikkkonkuranse med så mange flinke artister, der flere skal stemmes ut enn være igjen, er det meget stort for oss å komme et steg nærmere platekontrakt med en av de tre største plateselskapene, sier trommis Eirik Engan til NA etter kveldens tv-opptreden.

– Nervøse

– Da vi fikk oppgaven ble vi med en gang veldig nervøse på grunn av at dette var en låt og en sjanger vi kjente lite til. Men vi bestemte oss for å gjøre det beste ut av det – og jobbe på og gjøre låta så nær opp mot oss som vi fikk til. Det lyktes vi med, føler vi.

– Enda morsommere er det at Espen Lind i etterkant sa at de ga oss denne låta for de regnet med at vi ikke kom til å fikse den. Han var meget imponert i etterkant. Nå må vi bare stå på videre og jobbe knallhardt inn mot neste runde, sier Eirik Engan.

I denne utgaven av «The Stream» ble de gjenværende artistene satt til å samarbeide. Vel vitende om at det blir stadig mer vanlig i platebransjen for artister å samarbeide i forskjellige former for sessions. Gjerne i studio – og gjerne på tvers av sjangre.

Plateselskapene har denne uka hatt ønske om å utfordre artistene som gikk videre fra showcase. Derfor satte de dem i session-grupper for å se om de kunne komme spennende musikk ut av det nye samarbeidet.

For noen gikk samarbeidet som en lek, mens andre slet med å knekke samarbeidskoden.

Kent Aune ble teamet opp med mossingen Mats Thømt, mens Grannes som band fortsatt spilte alene, men med nytt musikalsk uttrykk.

«Jeg kjenner ikke han som artist, så det blir spennende. Da vi møttes ble jeg litt skeptisk. Han var så forsiktig», sa Aune.

Aune utslått

I likhet med Grannes fikk Kent Aune og Thømt i oppgave å gjøre sin egen versjon av Julstads «Riv i hjertet».

«Som å komme heim å få den sangen, det er sånn musikk jeg egentlig driver med», mente Aune.

– Jeg følte ikke at det gikk så bra som vi håpet, sa Marion til Aune og Thømt.

Før hun felte den nådeløse dommen: – Dere er ikke videre i «The Stream».