– Bensin på tanken

Arild Jenssen får denne ukas Lørdagsblomst for sitt engasjement for eldre.

Takknemlig: Arild Jenssen ble ekstra motivert av å få denne ukas Lørdagsblomst. 

arkiv

RØRVIK: Siden 2011 har Arild Jenssen drevet aktivitetstilbudet «Glede og trivsel», og i det siste har aktiviteten økt. På ti måneder framover er det planlagt mellom 70 og 80 arrangement.

– Når man får en positiv takk som dette er det bensin på tanken. Det er veldig motiverende for meg, sier Jenssen, som er svært glad i å gjøre noe for andre.

– Det handler om å fylle dagene med noe positivt, og bidra til å bedre både fysisk og psykisk helse.


Mye planlagt

Framover står det flere kulturelle arrangement og andre aktiviteter som er ment for å skape glede og trivsel blant eldre og besøkende. Noen åpne arrangement med samarbeidspartnere som kor og «Trønderkaillan» er og planlagt.

– I tillegg blir det noen større arrangement å glede seg til, sier Jenssen, som også har invitert de politiske partiene i kommunen for å fortelle om hva de vil gjøre for eldre.

Nå har han sendt ut et skriv til lag og foreninger for å prøve å skaffe mer kjøkkenutstyr til storstua på Viknatunet. Mange av aktivitetene holdes der, og han mener det mangler en del utstyr.


– Hadde ikke drømt om dette

Jenssen forteller at han bestemte seg for å starte med tilbudet fordi det var lite arrangementer for eldre i kommunen. Han nevner at det på sykestua ikke var annet enn andakt og besøkstjeneste.

– Nå har vi over 20 arrangementer planlagt der, sier han, og påpeker at han ikke er alene om å skape aktiviteten.

– Det er takket være alle gode krefter at dette går an. Det kommer flere til meg og sier at de vil hjelpe til.

Jenssen hadde ikke drømt om at tilbudet skulle bli så stort da han startet opp.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan det har blitt. Trivsel er mer enn bare mat og hvite laken, og det er stort behov for sånt her som så mange andre steder.

– Smilet kommer fram om man legger opp til det.