– Tredje gangen dette skjer

Strømmen til gatekjøkkenvogna til Thai Fastfood i Namsos sentrum har blitt dratt ut. Det resulterte at matvarer for mellom 8.000 og 10.000 kroner ble ødelagt.

Mye tid: Nittaya Prueangprad har brukt mye tid på å lage maten som nå må kastes.   Foto: Jonas Olsen

arkiv

NAMSOS: – Vi har regnet ut at det er snakk om matvarer til mellom 8.000 og 10.000 kroner som er blitt ødelagt her, forteller Nils Richard Haukø som sammen med kona Nittaya Prueangprad driver Thai Fastfood.

Mellom tirsdag og fredag har noen dratt ut strømminntaket til gatekjøkkenvogna som står utenfor Sirkus bytomta i Namsos sentrum.

– Det er ganske leit. Her har jeg brukt mange timer på å lage all maten, så tar det bare et par minutter for andre å ødelegge, sier Nittaya.

Har tatt i

Haukø forklarer at hele strøminntaket til gatekjøkkenvogna regelrett er blitt røsket ut.

– Dem som har gjort det har virkelig tatt i. Det er ikke snakk om at kontakten er tatt ut. Her er hele strøminntaket dratt ut av sikringsskapet i vogna, forklarer Haukø.

Gatekjøkkenvogna har vært et tilbud i helgene for dem som ønsker seg litt å bite i etter å ha vært ute på byen om kvelden. Nå må ekteparet se etter andre måter å få tilkoblet strøm, slik at dette ikke skjer igjen.

– Dette er tredje gang vi opplever dette. Den første gangen fikk vi tak i vitner som så det hele, og det ble gjort opp uten innblanding av politiet. Den andre gangen var det også noen som så at kontakten ble tatt ut, og de var raske med å sette den inn igjen, forteller Haukø.

Brukt mye tid

Han fortsetter med å si at dette er verst for kona som bruker utrolig mye tid på å lage maten.

– Det er snakk om håndrullede vårruller og mat som Nittaya har brukt mye tid på å lage. Nå vet vi ikke om vi orker å bruke så mye tid på dette. Det er jo et tilbud som har blitt ganske populært etter hvert, sier Haukø.

Hærverket er blitt anmeldt til politiet, og Haukø håper politiet finner tak i dem som har gjort det.