Selfie ble klikkvinner

En romantisk sommerlig skyggeselfie eller en forsmak på høstens halloweenfeiring? Årets sommerklikk kommer an på øyet som ser.

Vinnerbildet: Kjærester i kveldssol. Foto: Kari Akseth 

Til topps: Kari Akseth vant hovedpremien i årets Sommerklikk-konkurranse. Et vanntett Sony 4K actionkamera, med veske og minnekort til en verdi av 5.500 kroner. I tillegg har 12 ukevinnere fått hvert sitt gavekort.FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: – Det lønner seg å være litt romantisk. Dette var jo helt fantastisk, ler Kari Akseth, vinner av årets sommerklikk-konkurranse som er et samarbeid mellom Namdalsavisa og Elkjøp Namsos.

Sommerklikk gikk over 12 uker fra 11. juni til 27. august, og i løpet av sommeren mottok vi et par tusen bilder merket med #naklikk.

Det var første gang Kari sendte inn eller merket et bilde med #naklikk.

– Jeg legger jo ut noen bilder både på Instagram og andre steder, men det var første gang jeg merket ett av dem med #naklikk.


Vin på verandaen

– Hvorfor gjorde du det med akkurat dette bildet?

– Jeg synes det var så bra at jeg bare måtte dele det, ler hun.

– Fortell om bildet!

– Vi (Kari og ektemannen Åge) hadde tatt med oss lenestolene og et glass vin ut på verandaen for å slappe av, og jeg så skyggene på veggen og tenkte at jeg hadde lyst til å lage et romantisk skyggebilde, forteller hun.

Bildet er tatt uten bruk av selvutløser eller selfiestang.

– Jeg bare passet på at hånda og telefonen ikke ble med på skyggen, ellers gjorde vi ikke noe spesielt, bare sjekket skyggene til vi var fornøyde med motivet, sier Kari.

– Så du det andre motivet i bildet før du trykket på utløseren?

– Ikke før jeg åpnet bildet på telefonen etterpå, og jeg synes jo det var litt kult, ler hun.


Liker å ta naturbilder

– Er du en ivrig fotograf?

– Jeg tar en del bilder, spesielt når vi er ute på tur, jeg liker å ta natur- og turbilder og det blir også en del bilder av ungene, sier klikkvinneren.

– Pleier du å gå på fotojakt for å finne bildemotiver?

– Nei, men jeg er rask til å ta opp telefonen hvis jeg ser et motiv eller en situasjon som kan bli et fint bilde. Men jeg går ikke rundt og klikker i veg eller leter etter motiver, selv om det er artig å fotografere, sier hun.

– Har du noen favorittårstid når det gjelder fotomotiver i naturen?

– Høsten har jo fine farger, men alle årstider har sin sjarm, så det handler mest om motivet og øyeblikket, sier hun.

– Bruker du bare mobilen?

– Vi har vanlig kamera også, men jeg bruker nesten bare mobilen. Den er jo alltid med i lomma likevel, og denne gangen var det jo rett tid og rett sted, ler vinneren.

Vi benytter samtidig anledninga til å takke lesere og følgere på Instagram, Facebook og Twitter for en utrolig herlig strøm av bilder fra Namdalen og andre steder hvor namdalinger ferdes.


2.700 følgere

NA har 2.700 følgere på Instagram. Fra vi tok i bruk hashtagen #naklikk første gang og fram til 15. september i år, har over 27.500 bilder blitt merket #naklikk.

Neste gang blir det kanskje din tur, det er bare å fortsette å dele med øyeblikksbilder med namdalinger over hele verden.