Elgfylket

Med nesten 5.400 elger på samvittigheten i 2015, er Nord-Trøndelag sammen med Hedmark det fylket i landet det felles mest elg.

Bildetekst Bildetekst 

arkiv

Men det er ikke bare fylket vårt som troner på toppen, vi har også den kommunen med flest elgfall i hele landet.


Steinkjer på topp

Etter at Trysil i Hedmark har vært den desidert mest elgrike kommunen i landet for noen år tilbake, med over 1.100 felte dyr i året, er det nå Steinkjer som kan titulere seg som Norges elgkommune nummer en.

Selv om Steinkjer og flere andre kommuner har hatt stabile fellingstall de siste årene, er det en generell nedgang i antall felte elg på landsbasis, og særlig i Hedmark. Sida 2011 har nedgangen vært på nesten 15 prosent fordelt på hele landet.


Lierne

Her i Namdalen er det i Lierne kommune det skytes mest elg, akkurat som for rypene. I fjor traff jegerne blink 422 ganger med sine rifler.

Fjellkommunen hadde ei eventyrlig økning i elgbestanden utover i 90-årene og fram til rekordåret 2004. Etter det opplevde man en liten tilbakegang, men er nå på veg opp igjen.

Andre store elgkommuner i Namdalen er Namdalseid, Overhalla, Nærøy, Namsos og Grong. I Røyrvik, Vikna og Leka felles det færrest elg.

Sist jaktsesong ble det skutt 33.199 elg i Norge av en kvote på 40.734. Det var 60.930 registrerte jegere.