Simen Nysæter i toppform før «The Homecoming»

– En unik mulighet

Namsos-bokser Simen Nysæter håper å vise både tilskuere og storsponsorer hva han er god for når går i ringen foran et fullsatt Oslo Spektrum lørdag.

SPEKTRUM neste: – Både den fysiske formen og bokseteknikken er på plass, så nå gleder jeg meg bare stort til å gå i ringen, sier Simen Nysæter. Lørdag varmer han opp for «The First Lady» Cecilia Brækhus i Oslo Spektrum. FOTO: PÅL MORTEN SKARET 

arkiv

NAMSOS: – Det er ingen tvil om at dette er en unik mulighet til å vise seg fram, sier namsosingen om helgas deltakelse i «The Homecoming» – hvor Nysæter skal varme opp for Cecilia Brækhus i hennes første proffkamp på norsk jord.

Har trent hardt

Nysæter, som møter britiske Jeamie Tshikeva i én av i alt fire oppvarmingskamper – sier han aldri har vært i bedre form.

– Både den fysiske formen og bokseteknikken er på plass, så nå gleder jeg meg bare stort til å gå i ringen, fastslår 25-åringen – som har trent beinhardt siden han fikk klarsignal om deltakelsen.

– Jeg har gjennomført 60 sparringsrunder på under fire uker, og føler meg topp forberedt til det som skal skje til helga, sier Simen Nysæter.

Nyter oppmerksomheten

Å være en del av «The Homecoming»-sirkuset, innebærer mye ekstra medieoppmerksomhet. Det er ikke hverdagskost for en amatørutøver som Nysæter.

– Nei, slett ikke. Men jeg er en veldig avslappet person som liker å ta ting på sparket, så litt ekstra oppmerksomhet synes jeg bare er artig, smiler Nysæter.

I forbindelse med pressekonferansen der Nysæter og de andre norske amatørutøverne ble presentert, fikk han utvekslet noen ord med Cecilia Brækhus.

– Det var selvfølgelig stas. Som person er hun veldig fokusert på de oppgavene hun skal utføre, men det var hyggelig å få slå av en prat med henne, sier Nysæter.

– Skal prestere mitt ytterste

I dagene framover skal Namsos-bokseren rette fullt fokus mot det som skal skje til helga. Selv tror Nysæter deltakelsen blir en mektig opplevelse.

– På det meste har jeg bokset for 700 publikummere tidligere, så å gå i ringen foran 12 000 – det blir fantastisk.

– Jeg er fast bestemt på å prestere mitt ytterste og håper alt klaffer i ringen, sier Nysæter – som legger til at han også håper arrangementet kan være med på å bidra til mer oppmerksomhet rundt boksesporten her til lands.

– Det er akkurat det vi trenger, sier han.