Her kan du sjekke Statskogs kart som viser hvor det skytes elg

Statskog lanserer elgbørs.

BLIR DENNE FELT? Det kan du sjekke på Statskogs nye elgbørs.foto: Jonas Olsen 

arkiv

NAMSOS: Elgjakta er i full gang, og via mobilen kan du følge utviklinga på statsgrunn utenfor statsallmenning. Elgbørsen oppdateres løpende gjennom jakta.

Elgbørsen omfatter statsgrunn utenfor statsallmenning. Det er kvote på om lag 1.600 elg totalt på disse områdene som strekker seg fra Kvænangen i nord til Gjerstad i sør.

Rapporterer selv

– Vi vet at jegerne er svært interesserte i jaktresultater. Dette er informasjon som vi i Statskog allerede har. Det nye er at vi har utviklet en kartbasert webløsning som er tilgjengelig for alle. Det tror vi er en ekstraservice jegerne og mange andre vil sette pris på, sier Statskogs fagsjef for jakt og fiske, Jo Inge Breisjøberget.


Her kan du sjekke elgbørsen!


Jegerne rapporterer selv inn hva som er skutt, herunder type dyr og slaktevekt. Dette gir Statskog nødvendig kontroll på uttaket av elg i sine områder. Statskogs erfaring er at jegerne rapporterer inn korrekt informasjon.

– Åpenhet rundt jakta kan forenkle lokale forvaltningsdiskusjoner og vil bidra til å ta bort grunnløse spekulasjoner. Jegerne vil sette stor pris på det, og jeg tror mange andre vil ha interesse av å se hvilke dyr som er skutt i områder der de ferdes, sier Breisjøberget.

God oversikt

Statskogs elgbørs er gratis og reklamefri og på Statskogs heimesider ligger børsen. Har du dekning, kan du følge børsen på mobiltelefonen. Brukeren kan zoome inn fra norgeskartet og ned til det enkelte området, eller skrive i søkefeltet i løsninga. Man får også en liste over ti sist skutte elg i det valgte kartutsnittet.

Jegerne rapporterer fortløpende under jakta, senest et døgn etter at dyr er skutt. Informasjonen vises i Statskogs elgbørs idet jegeren har rapportert.