Lover både tempo, komikk og forviklinger

Til helga er det klart for premiere på Namsos teaterlags versjon av «Den spanske flue». Forberedelsene har gått strålende, og det loves ei forrykende forestilling.

Proff forestilling: Namsos teaterlag gleder seg til å vise fram «Den spanske flue», og garanterer at lattermusklene får kjørt seg. FOTO: Bastian Øien Alstad 

arkiv

NAMSOS: – Det har gått veldig bra. Vi har litt igjen, men etter at vi får øvd i helga er det meste på plass, kan regissør Terese Moe Dahle fortelle.

Hun og resten av teatergruppa gleder seg stort til å endelig få vise resultatet av den harde jobben.

– Det har blitt ei stram forestilling, og jeg gleder meg til å se det endelige produktet, forteller hun.


Vilt prosjekt

Er det noe produksjonen ikke har hatt mye av, er det tid. Men den dyktige gjengen har gjort en formidabel innsats.

– Prosjektet er ganske vilt, for det har vært minimalt med tid til å forberede seg. Heldigvis har skuespillerne vært fantastiske. De hadde lest godt til vi begynte, og kunne allerede replikkene sine, forteller Moe Dahle.

Til tross for en krevende har resultatet blitt meget godt.

– Det har vært mye arbeid for å få alt klart, og det er gjort en utrolig god jobb med kulissene. De har blitt veldig forseggjorte, og det er i det hele tatt en proff forestilling vi skal servere, sier Moe Dahle.

– Hvordan har dere jobbet for å gjøre stykket til deres eget?

– De fleste har sett tv-versjonen av «Den spanske flue», så de som kommer vil ha forventninger. Vi ønsker å innfri disse, samtidig som vi skaper noe eget, sier Moe Dahle.

– Hva har vært det mest krevende i prosessen?

– Noe av det som var vanskeligst, var å få dialogen til å sitte på dialekt. Det er med på å sette et særpreg som vi nå føler at vi har fått til, sier Moe Dahle.

– Og hva har vært lettest?

– Det meste har gått greit, men jeg er imponert over at tempoet sitter. Stykket skal ha et visst tempo for å fungere, og det har skuespillerne tatt veldig lett, forteller Moe Dahle.


Ledige plasser

Forestillingene er ikke utsolgt enda, så det er fortsatt mulighet til å sikre seg billetter til begge dagene.

– Omtrent halvparten av billettene til premieren er solgt, så jeg regner med at det kommer mye folk, sier Moe Dahle.

– Har du en oppfordring til de som fortsatt sitter på gjerdet?

– Nå som høsten har kommet for fullt, er dette en perfekt ting å gjøre. Det blir mye latter og komikk, så du får garantert rørt på magemusklene. Alle skuespillerne har fått karakterene under huden, så det kommer til å bli ei fantastisk forestilling, sier Moe Dahle.