Bjarne Håkon Hanssen gikk hardt ut mot Grande i stort intervju

– Hanssen sier takk for sist

Etter at Bjarne Håkon Hanssen forlot politikken, tok Arild Grande et kraftig oppgjør med sitt politiske forbilde. Nå mener Grande at Hanssen sier takk for sist.

IKKE SNAKKET SAMMEN: I mange år var de nære politiske allierte. Lørdag gikk Bjarne Håkon Hanssen ut i NA med at han mener Namdalen må satse på Terje Sørvik foran Arild Grande (bildet) i nominasjonsprosessen.FOTO: BJØRN TORE NESS 

Faksimile: Namdalsavisa, lørdag 24. september. 

arkiv

NAMSOS: I lørdagens NA gikk eks-statsråd Bjarne Håkon Hanssen ut med at alle i Namdalen må enes om at Terje Sørviks kandidatur i nominasjonsprosessen i Nord-Trøndelag Arbeiderparti.

Han mener dermed at man bør vrake Arild Grandes kandidatur, og kom med harde karakteristikker av mannen som var hans vararepresentant da Hanssen satt i regjeringa fra høsten 2005 til etter valget i 2009.

Les også:

Eks-statsråden kaster seg inn i nominasjonskampen – og har et klart råd til Ap:

Namdalen må satse på Sørvik

– Nå har Namdalen en sjanse til igjen å få en stortingspolitiker. Det er bare i Arbeiderpartiet det er mulig. Derfor må alle lokalpartiene enes om Terje Sørviks kandi- datur.

– Nok med tre perioder


– Han har sittet tre perioder på Stortinget og det er nok. Skal en politiker gjenvelges for fjerde gang, må det handle om en politiker av et betydelig format. Arild er ikke der, sa Hanssen.


Maner til ro


– Hva tenker du om karakteristikkene Hanssen kommer med, Arild Grande?

Grande trekker pusten, og venter lenge før han svarer.

– Jeg har full respekt for at det er delte meninger rundt nominasjonen. Heldigvis er vi ofte forskånet for at det blir direkte personangrep. Jeg maner nå til ro og samling, slik at nominasjonskomiteen og kommunepartiene får jobbe i ro og fred med å komme med sine forslag, og at partiet får ta stilling til hvem de mener er best egnet til å stå på lista til Stortinget. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Grande.

" Han tok ikke kontakt før han gikk ut i NA – og det har han heller ikke gjort på lang tid.

Arild Grande

Stortingsrepresentant for Nord-Trøndelag Arbeiderparti

Les også:

Les Hanssens svar:

– Ja, jeg har en agenda

Leder Anders Bjøru i Namsos AP spør i et leserinnlegg hva som er min agenda når jeg så sterk anbefaler at Terje Sørvik nomineres på 2. plass på Nord-Trøndelag Arbeiderpartis stortingsvalgliste til valget neste høst.

– Hvorfor tror du Hanssen går så hardt ut mot deg?

– Jeg og Bjarne Håkon hadde et kraftig oppgjør da han forlot Arbeiderpartiet til fordel pr-bransjen. Jeg tror dette er bakgrunnen for at han nå ser anledningen til å komme med en hilsen. En takk for sist, sier Grande før han legger til:

– Men jeg er vant til litt av hvert. Det virkelig problematiske med utspillet til Bjarne Håkon er at han valser over en ung småbarnsmor som ikke får mulighet til å forsvare seg. Det er ting jeg håper vi slipper å se mer av.

– Har du snakket med Hanssen i etterkant?

– Nei.

– Skal du snakke med ham?

– Han tok ikke kontakt før han gikk ut i NA – og det har han ikke gjort på lang tid, sier Grande.