Nådde ikke helt opp

Viknaværingen Thomas Johansen Borgan kom dessverre ikke blant topp tre under kokke-VM i Hellas

PRISBELØNT: Thomas Johansen Borgan har funnet flere priser i nasjonale og internasjonale kokkekonkurranser tidligere. 

arkiv

THESSALONIKI: Thomas Johansen Borgan og makkeren var i aksjon under Global Chef Challange søndag. Tirsdag kveld falt avgjørelsen om han skulle komme seg helt til topps blant 20 deltakerland. Han ble dessverre ikke blant topp tre.  

1. Plassen gikk til Finland
2. Plassen gikk til Svergie
3. Plassen gikk til Singapore

Den utflytta viknaværingen har fra før kapret både nasjonale og internasjonale titler i kokkekunst, og i fjor kvalifiserte han seg for kokke-VM i konkurranse med de beste kokkene i Nord-Europa.

Les også:

På tur til kokke-VM

– Målet er selvsagt å vinne, fastslår Thomas Johansen Borgan fra Rørvik før han søndag deltar i Global Chef Challenge – det offisielle kokke-VM.

Borgan og hans assistent hadde lagt ned mange hundre timer med trening og flere måneders forberedelse før de stillte opp i VM.

Mens de to kokkene torsdag tok fly til Hellas, var en fullastet bil med kjøkkenutstyr og råvarer på tur sørover i Europa med mål Thessaloniki. Hovedråvarene til det fire retters måltidet har kokkene med selv.

Konkurransen gikk over to dager. Mens Borgan og ni andre deltakerland var i aksjon søndag gikk de andre ti deltakerlandene til verks mandag.

Selv om Bocuse d'Or er den mest prestisjetunge kokkekonkurransen i verden, er det Global Chef Challenge som har den offisielle statusen som verdensmesterskap.