Namsos sangforening klar for årets julekonserter med D.D.E.

– Alle tente på ideen

Det populære koret får en viktig rolle under D.D.Es julekonserter, som allerede begynner å bli utsolgt.

Profilerte herremenn: Namsos sangforening er ikke fremmed for store anledninger, og er nå klare til å synge jula inn sammen med D.D.E.FOTO: BJØRN TORE NESS 

D.D.E. Gleder seg: – Det er veldig hyggelig at mange har kjøpt billetter, og vi gleder oss til å spille, sier Eskil Brøndbo (til høyre) her sammen med resten av bandet fra venstre: Bård Jørgen Iversen, Arnt Egil Rånes, Eivind Berre, Frode Viken og Bjarne Brøndbo.  Foto: Bjørn Tore Ness

arkiv

NAMSOS: D.D.E. har ofte med seg gjester på sine juleforestillinger, og i år er det lokale helter som har fått æren av å bli med til Trondheim, Stjørdal og heimbyen Namsos.

– Det er ikke hvilket som helst kor som får være med på dette. Vi kjenner Namsos sangforening godt, og vet at de er dyktige, skryter trommis Eskil Brøndbo.

Sangkoret har tidligere begeistret i programmet «Norske talenter», hvor Bjarne Brøndbo også har vært dommer.

– Bjarne kom med ideen om å få med koret på julekonsertene. Alle sammen tente umiddelbart på ideen. Når det klaffet både med at koret ville og kunne være med, lot planene seg realisere, forteller Brøndbo.


Ny dimensjon


Eskil Brøndbo mener at konsertene får en ny og spennende dimensjon nå som koret er med.

– Det kommer til å gjøre noe med opplevelsen. Det vil bli noen nummer hvor de kan utfylle lydbildet på en mektig måte. Jeg tror det blir veldig fint, forteller han.

I tillegg til at koret skal synge på flere sanger, får de en rolle som foreløpig er en hemmelighet.

– Noe av det de skal gjøre er under planlegging, og det blir en overraskelse til dem som kommer på konsertene, sier Brøndbo gåtefullt.


Viktig tradisjon


For folk flest er jula svært tradisjonsbundet, og D.D.E. vil derfor ikke gjøre om på for mye i forestillinga.

– Vi er opptatt av å ikke endre for mye. Jeg prøver å sette meg inn i publikums sted, og da ser jeg at forestillinga ikke skal forandres noe særlig. Disse konsertene er veldig godt planlagt, og alt er bestemt ned til minste detalj, sier Brøndbo.

Til tross for at gamle tradisjoner holdes i hevd, finnes det noe rom for nyskapning.

– Det meste blir som det alltid har vært, men bandet drar litt i ny retning også. Vi prøver å utvikle noen av elementene, men har en tankegang om at 80 prosent skal være som det har vært, og tjue prosent kan være nytt, forteller Brøndbo.

Gutta i D.D.E. er stolte og takknemlige for at de har skapt noe som mange setter stor pris på.

– Det er en ære at folk må innom oss for å komme i julestemning. Frode har skrevet fine sanger som har truffet noe hos veldig mange, sier Brøndbo.