– Vi har kjempestor tro på at det skal gå greit å få solgt resten

Storparten av forretningsarealet og 14 av 20 leiligheter er solgt i tidenes største forretnings- og boligkompleks, som nå reiser seg i Rørvik sentrum.

UTSIKT: Dette bildet er tatt fra den nederste av de to etasjene med leiligheter. Fra venstre; Jarle Stavrum fra Spar-Bygg, Terje Schei fra malerfirmaet Schei & Brandtzæg, daglig leder Ingvar Settenøy og eiendomsmegler Mats Andersen. 

PARKERINGSKJELLER: Daglig leder Ingvar Settenøy foran nedkjøringa til parkeringa. 

SAMMEN: Nybygget blir bygd sammen med det eksisterende bygget som huser blant annet Rema 1000 og Byggmakker. 

arkiv

RØRVIK: Det gedigne prosjektet hadde som kjent en svært trang fødsel. Nær to år brukte eiendomsselskapet Havnegata AS på å få klarsignal fra Kystverket for å bygge ut arealet. I mai kunne endelig første spadetak tas, og nå går framdrifta for fullt.

– Vi regner med at næringsdelen skal være ferdig i mars 2017, mens boligdelen er innflyttingsklar i juli neste år, sier daglig leder Ingvar Settenøy i Havnegata AS.

Det er ei investering på 160 millioner kroner. Sammen med det eksisterende bygget som huser blant annet Rema 1000 og Byggmakker, får det ferdige komplekset ei total flate på 7.500 kvadratmeter.

Les også:

Alle formaliteter omkring reguleringsplan er omsider ryddet av vegen

Starter bygging

Det har vært mange runder med blant annet innsigelser fra Kystverket. Men nå er det klart for byggestart av Havnesenteret på Rørvik.

– Tror salget går greit


Daglig leder har selv stått for innsalget av forretningsarealet og storparten av boligarealet, mens Eiendomsmegler 1 tar seg av papirjobben og fullfører leilighetssalget.

– Vi har kjempestor tro på at det skal gå greit å få solgt resten. Alt er solgt uten markedsføring hittil, sier eiendomsmegler Mats Andersen. Det har nemlig ikke manglet på forespørsler om de 20 leilighetene, som er fra 78 til 123 kvadratmeter. Prisene varierer fra 3,6 millioner til 5,8 millioner kroner. Storparten av kjøperne så langt er fra Nærøy og Vikna.

– Det er solgt leiligheter i alle størrelser, påpeker Ingvar Settenøy. For ham har det gått forholdsvis greit å bli kvitt næringsarealet, selv om han har slitt litt med å skaffe leie- takere utenbygds fra. Noen av leietakerne er hemmelige foreløpig. Det er imidlertid allerede kjent «i gata» at Sparebank 1 Midt-Norge og Regnskapshuset til banken, Eiendomsmegler 1, trenings- og fysioterapifirmaet Fast og G-Sport flytter ut av sine nåværende lokaler og inn i nybygget,

– Men vi har fortsatt noe ledig forretningsareal, skyter Settenøy inn.


Enorm byggeaktivitet


Nybygget vil virkelig ruve i Rørvik sentrum, og fra leilighetene blir det en fantastisk utsikt i alle retninger langs leia. Ingvar Settenøy er også svært fornøyd med det arkitektoniske, ikke minst de spesielle vinduene bygget utstyres med. Det er parkering og boder for alle leilighetene i kjelleren. Første og andre etasje får butikker, mens de to øverste etasjene rommer de 20 leilighetene.

– Det går vel ikke an å få det mer sentrumsnært i Rørvik sentrum, mener de to innselgerne.

Daglig leder er altså godt fornøyd med framdrifta, og han roser hovedentreprenør og underentreprenører. Det er enorm byggeaktivitet i Rørvik for tida. Ingvar Settenøy anslår at det investeres rundt en halv milliard i alle prosjektene som nå pågår samtidig. Aktiviteten gjenspeiler den rivende ekspansjonen i Nærøysund-området. Havnegata AS eies av Havnegata Eiendom AS (46,5 prosent), Sinkaberg Invest AS (46,5 prosent) og Roger Hansvik AS (7 prosent). Styreleder i eiendomsselskapet er John-Ove Sinkaberg.

Relaterte saker: