FAU på Austafjord reagerer på forskjellsbehandling av elever:

Får nær ni timers dag

Sju elever fra Rørvik som går ved Austafjord oppvekstsenter, får opptil 8 timer og 50 minutters skoledag. Nå utfordrer FAU politikerne på forskjellsbehandlinga.

ULIKHET: FAU på Austafjord mener det er forskjellsbehandling når det gjelder prioritering av skoleskyssen på Rørvik og Austafjord. 

arkiv

AUSTAFJORD: FAU-leder (foreldrenes arbeidsutvalg), Tom André Bondø, har varslet spørsmål i kommunestyrets åpne spørretime om saken torsdag. I spørsmålet påpeker FAU-lederen at det er ulike årsaker til at Rørvik-elevene går på Austafjord oppvekstsenter (AOS), men at de på lik linje med alle andre elever ved AOS har rett på skoleskyss.

Årsaken til at disse elevene får så lang skoledag, er at den samme bussen skal ta med elever andre vegen morgen og ettermiddag, fra Austafjord til Rørvik. Elevene fra Rørvik må dermed starte bussturen allerede klokka 07.25, og de er framme på Austafjord klokka 08.10. Returen starter klokka 15.20, og barna er da hjemme på Rørvik først klokka 16.15. Etter en skoledag på nær ni timer.

Oppholder seg i gangen

Skolene på Rørvik og Austafjord starter og slutter på samme tidspunkt, og FAU skriver derfor:

– Det virker som om man har prioritert en kortere skoledag for elever ved Rørvik skole høyere enn for elever ved AOS da man satte opp skoleskyss.

I spørsmålet viser FAU-leder Tom André Bondø samtidig til at opplegget skaper problemer for elever som er over aldersgrensa for SFO på Austafjord. SFO er samlokalisert med barnehagen på AOS, men bare to av Rørvik-elevene er i SFO-alder.

Avklart etter skolestart

– Det er ikke ønskelig verken for elevene eller barna i barne- hagen at elever over 4. trinn skal være i barnehagen. Tilsyn med disse elevene består derfor i at elevene får oppholde seg i gangen uten at voksenpersoner er til stede, skriver FAU.

I spørretimen vil ordføreren måtte svare på om kommunestyret er komfortabel med den lange skoledagen, om forskjellsbehandlinga og om kravet til tilsyn med elevene er dekket på denne måten. Det vil også bli stilt spørsmål ved at det omtalte skoleskyssopplegget ikke ble avklart før fem dager etter oppstart av skolene nå i høst.

NA fikk ikke kontakt verken med rektor eller FAU-leder tirsdag. FAU påpeker imidlertid i spørsmålet at dagens løsning for skoleskyss ikke er tilfredsstillende.