Skulle sende 90 lam med ferga

Onsdag kom hovedferga MF Leka tilbake fra verksted og ble satt i trafikk. Ikke mange timer etter var den satt ut av spill.

Eier av lammene Reidun Gudding Jacobsen. 

TILBAKE: MF Leka var tilbake fra verksted og ble satt inn i trafikk onsdag formiddag, men det varte ikke lenge. 

arkiv

LEKA: Nok en gang må Torghatten Trafikkselskap melde at fergesambandet Skei-Gutvik er innstilt, men denne gang er det ikke den ustabile reserveferga Ramtind som skaper trøbbel.

Hovedferga MF Leka har vært på verksted og ble satt inn i ruta kl 12.40 onsdag. Alle regnet ved med at problemene med sambandet var over for denne gang, men den gang ei.

Ikke mange timene etter måtte også den nyreparerte hovedferga melde pass.

Ventet på dyretransport

En av dem som ble berørt av at fergesambandet ble innstilt, er Even Jacobsen og familien. De hadde ventet lenge på dyretransport for å få de omtrent 90 lammene over til fastlandet og slakteri i Trondheim.

– Når vi bor i utkanten som vi gjør, må vi nesten ta det når det passer. Dyretransporten skulle komme onsdag kveld, men slik ble det ikke, forteller Jacobsen på Leka.

Les også:

Ingen fergeløfter fra fylkesråden – ennå

Fylkesråden skjønner lekværingenes frustrasjonen, men kan ikke love snarlige tiltak.

– Det er verre for dyrene som eventuelt blir stående på bilen, men vi skulle ha sendt 90 lam som fortsatt står her ennå. Og da baller det bare på seg. Slakteriet har jo leid inn ekstrahjelp for å klippe og slakte lammene, og det er veldig uheldig når de forventer 90 lam, og det ikke kommer noen, sier han.

Like før klokka 09.30 torsdag morgen melder Torghatten Trafikkselskap at ytterligere avganger er innstilt.

– Det er jo et usikkerhetsmoment hele tida. Skal vi ut å reise må vi som regel legge inn en ekstra dag. Når det har vært sånn ei stund, så blir folk litt leie og oppgitt. I tillegg er det lite informasjon, så vi håper noen tar tak i problemantikken snart, sier Jacobsen.

– Nå er det planlagt at dyretransporten kommer over i kveld, og så sover sjåføren over i bilen før han kjører til Trondheim med lammene fredag morgen. Så får vi håp det går bra denne gangen, legger han til.

Tilbake i drift

Avgangene 08.00 fra Skei og 08.30 fra Gutvik ble torsdag morgen innnstilt. Også avgangene 09.35 fra Skei og 10.05 fra Gutvik måte innstilles.

Like før klokka 10.00 melder Torghatten Trafikkselskap at MF Leka er tilbake i trafikk.

– Det vil bli utført ekstra turer for å ta unna trafikk, skriver selskapet på sin heimeside.
 

Les også:

Fergestans for andre gang på to døgn

Høy fergetemperatur

Et helt øysamfunn krever ny fergekai etter at ferga for andre gang på tre dager ble innstilt med tekniske problemer.