Stor suksess med besøk av Anne B. Ragde

– Opptur på en onsdag

Regnet høljet ned utenfor veggene på Norveg onsdag kveld. Inne var det god stemning på bokbad.

Lang kø: Etter bokbadet ble det raskt lang kø for signering av Berlinerpoplene-oppfølgeren «Alltid tilgivelse». Sissel Martinussen var en av dem som fikk boka signert av forfatteren. På det innfelte bildet bokbader Line Bakke Fjær med Ragde på scenen i Norveg. 

arkiv

RØRVIK: – Det er med stort og varmt hjerte at jeg ønsker dere velkommen hit, sa Line Bakke Fjær da hun foran en fullsatt sal tok til orde for bokbad og signering med Anne B. Ragde.

Over 150 personer hadde kjøpt billetter og tatt turen til Norveg for å høre på den kjente forfatteren fortelle om seg selv og bøkene sine, for å kjøpe den nye boka og få den signert.

– Det har vært så mye glede og positiv respons etter det ble klart at hun skulle komme hit, og det er utrolig artig, sier bokhandleren hos Rørvik Libris.


Sjarmert av plassen


Bakke Fjær fortalte at hun flere ganger har prøvd å få forfatteren til kystbyen, men at det har vært vanskelig å få napp.

– Hver vår når vi bokhandlere får oversikt over hva som kommer til høsten, setter vi oss ned for å finne ut om noen kan tilgodese et besøk ut til oss, forteller hun.

– Vi skryter så godt vi kan av stedet, men det ender som regel i at vi ikke får svar.

Hun påpeker at denne kvelden er et resultat av intens masing og god hjelp fra en av kundene, som selv sendte mail til forfatteren.

– Det er alltid stas å ta imot forfattere, men jeg må innrømme at det er ekstra stor stas i kveld, sa Bakke Fjær, og ønsket Anne B. Ragde velkommen på scenen.

Applausen lot ikke vente på seg da forfatteren tok plass på scenen som var fint dandert inne i restauranten på Norveg. Det var tydelig at både Bakke Fjær og de ansatte på museet hadde gjort seg flid med å skape en koselig atmosfære for anledninga.

– Jeg får utrolig mange henvendelser, men jeg sender dem som regel videre og sier «svar pent nei», forteller Ragde.

– Da jeg fikk mail herfra ble jeg veldig sjarmert. Og det var overhodet ikke så vanskelig å komme seg hit, så jeg skal framsnakke Rørvik enda mer jeg.


– Spennende og artig


Ragde fortalte historier fra sin egen barndom og forfatterkarriere, og hun fortalte også mye om de mange forskjellige bøkene hun har gitt ut. Særlig den nye i serien om Neshov-folket.

Flere ganger rørte hun publikum, og det var sjelden langt mellom latter og seriøsitet i salen. Det var svært tydelig at det ikke bare er gjennom det skrevne ord at Ragde har en god formidlingsevne.

– Jeg synes dette har vært en spennende og artig opplevelse. Jeg har lest de flere bøkene, så jeg kjenner igjen veldig mye av det hun snakker om, sier Sissel Martinussen, som var en av de mange som stilte seg i signeringskø etter bokbadet.

Det er også verdt å nevne Bakke Fjærs egen innsats. Fra scenen ledet hun showet på en utrolig god måte, og hun var utvilsomt med på å gjøre det til en opplevelse utenom det vanlige for publikummet.

Selv var hun veldig fornøyd etter bokbadet.

– Jeg var aldri bekymret for om dette skulle bli bra, men jeg har vært veldig spent, sier hun.

– Det er noe med Anne B. Ragde som veldig mange liker utrolig godt, og jeg har fått utrolig mye positiv respons på dette arrangementet.

– Dette ble kjempebra, og jeg er veldig fornøyd. En opptur på en onsdag, smiler hun.