VM i vassbæring blir en del av Vågsengdagen

VM i vassbæring, hesteridning, quiz og kunstverksted er blant aktivitetene når den tradisjonsrike Vågsengdagen går av stabelen søndag.

KLARE: Fra venstre: Kristin Kjønsø, Michaela Werner, Knut Grindvik, Sylvi Ulsund, Nina Grindvik, Kyien K. Fox, Anita Holmby, Stein Bjørnes og Liv Ann Valan (foran). 

arkiv

RØRVIK: Nina Sæternes Grindvik fra Kystmuseet Norveg og hennes medarrangører i Vikna Historielag, Vikna Frivilligsentral, Vikestad Gård og beboere på Vågsenget presenterte det omfattende programmet torsdag.

– Vi er mange sammen om å arrangere dette, og det er gjort veldig mye på dugnad. Ikke minst med vegen ut dit, sier Sæternes Grindvik. Hun kan lokke med nyoppusset tun og bygninger som skal gi publikum følelsen av ei reise tilbake i tid. Ikke minst fordi arrangørene også er kledd i klær og utstyr fra gamle dager.

– Vi oppfordrer faktisk folk til å kle seg ut når de kommer, sier arrangørstaben.

Vågsengtunet ligger på Mellom-Vikna, rundt tre mil fra Rørvik. Alle aktiviteter under Vågsengdagen foregår utendørs, så arrangørene håper naturligvis på godt vær.


Må også kle seg godt


– I fjor regnet det så mye at det ble vurdert avlysing. Men det ble gjennomført som planlagt – med hele 50 publikummere, smiler Nina Sæternes Grindvik. Men hun oppfordrer selvfølgelig besøkende til å ta på godt med klær.

– Sommeren er over, nå er det på tide å feire høsten! mener hun.


Stiller med to hester


Frivilligsentralen tar seg av matservering, Vikestad Gård stiller med to hester for riding, mens historielaget og beboere på Vågsenget skal besørge aktiviteter og konkurranser.

Som regel arrangeres Vågsengdagen under Kulturminnedagene i Vikna, men i år var det så mange av de faste medhjelperne som deltok på skuespillet i Berggården at det hele ble utsatt til første søndag i oktober.