Den gode hjelperen

Når naboer og eldre i Overhalla trenger hjelp, kan de stole på at Harald Hoddø stiller opp.

Medmenneske: Harald Hoddø stiller alltid opp når noen trenger hjelp, og beskrives som et medmenneske med stort hjerte. Selv er han takknemlig for at folk setter pris på innsatsen han gjør. 

arkiv

OVERHALLA: Pensjonisten har i ei årrekke trådt til når andre trenger ei hjelpende hånd. Om det er skyss eller plenklipping du trenger, er Harald Hoddø aldri langt unna. Av NAs tipser omtales han som et godt medmenneske som bryr seg om alle.

Hovedpersonen selv blir svært glad og overrasket når han får vite at han er mottakeren av ukas Lørdagsblomst.

– Det var veldig koselig og overraskende. Det er godt å tenke på at folk setter pris på det jeg gjør, sier Hoddø når NA overrekker blomsten.

Gjennom store deler av livet har den engasjerte pensjonisten vært med som frivillig i lag og foreninger. Å treffe folk og gjøre noe for fellesskapet, har vært blant det mest meningsfulle for den sindige mannen.

– For meg er det helt naturlig, og en selvfølge. Det har bestandig vært givende og hyggelig, og har gitt meg mange gleder, forteller Hoddø.

Ofte går turen innom sykeheimen i Overhalla, hvor han blant annet hjelper til med bingo og prater med beboerne.

– Der er jeg ofte, og jeg må si at jeg trives veldig godt, sier Hoddø.

Han tar også gjerne et tak hos naboene i borettslaget.

Selv om Hoddø har blitt en godt voksen mann, har han ingen planer om å slutte med sin gode gjerning, selv om han har sett seg nødt til å ta det litt roligere.

– Så lenge jeg klarer det, har jeg tenkt å fortsette med dette. Hvis ikke hadde det blitt fryktelig stille. I løpet av de siste åra har jeg trappet ned litt, men hjelper fortsatt der jeg kan, sier han.

Dessverre er det slik at mange blir sittende stille og alene når de blir gamle. Det kan bli vanskelig å komme seg ut, og det er ikke alltid så lett å få noen til å hjelpe seg.

– Behovet er nok større enn det mange tror, og jeg er glad for at jeg kan gjøre mitt for å hjelpe de som ikke klarer alt selv. Det er en stor ære å få holde på, og det betyr enormt mye for meg å være et godt medmenneske, sier Hoddø.