Lokalavisa står sterkt

Til uka blir NA litt ny på nett. Og du må logge deg inn på nytt.

BLI MED VIDERE: Mediebransjen står overfor store endringer. Namdalsavisa skal fortsette å være synlig i lokalsamfunnet, sette saker på dagsorden og være stemmen til namdalingene. Her er NA-journalist Pål Morten Skaret i prat med Sølvi Sølvesen fra Namsos, en av mange namdalinger vi møter hver dag. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

Det siste året har vi klart å få med oss nesten 10.000 NA-lesere til å logge seg inn og få tilgang på alt vårt innhold på nett. Vi har nå flere abonnenter som vil betale for det vi lager hver dag enn det vi hadde i fjor. I en stor undersøkelse vi gjorde i vår svarte også flertallet av dere lesere at dere er mer fornøyd med innholdet vi lager. Det er vi veldig stolte og takknemlig over. Nå ber vi dere alle om å bli med oss videre på reisen.

Her kan du logge deg inn allerede og få en sniktitt på nye NA

Klarer vi det står NA veldig sterkt rustet til å møte de endringene som nå skjer i mediebransjen.

For  det skjer store endringer. Forrige uke ble det kjent at mange journalister må gå i Adresseavisen, Aftenposten og i TV 2. Også i vårt nye eierselskap, Trønder-Avisa, og i NA, må det kuttes kostnader. Fra 1. november skal et nytt, og for oss ganske ukjent selskap, ta over utdelinga av lørdagsaviser som Posten til nå har tatt seg av. Alt dette kan få en til å tro at framtida til lokalavisa er truet.

Men fordi vi nå opplever at abonnementsinntektene øker og flere vil lese oss, ser vi i NA at vi skal klare å fortsatt være en sterk lokalavis og talerør for hele Namdalen. Fordi vi nå får mer betalt for innholdet, kommer vi i NA til fortsatt å ha fokus på å styrke innholdet vårt. Det hjelper altså ikke å kutte kostnader ved å kutte innholdet, eller dem som skal lage det.

 


En av  grunnene til at vi nå går over til et nytt datasystem, er at det vil gjøre det lettere for oss å gjøre nye ting med innholdet vårt, i samarbeid med andre. I år har vi for eksempel gitt ut flere avisbilag i samarbeid med Trønder-Avisa, om alt fra havbruk til den vanvittige suksessen rundt Pe-Torsa.

Den digitale teknologien gir oss nå mulighet til å gi deg som leser det innholdet som er viktigst for deg, når og hvor du måtte ønske det. Samtidig med at vi bytter innlogging har vi derfor benyttet sjansen til å oppgradere nettsida vår. Etter hvert kommer vi her til å prøve ut en nettside som vet hvilke saker du har lest før, slik at du kan få opp nye saker som du kanskje er interessert i. Kanskje kan vi også få til et digitalt NA-abonnement som gir deg tilgang på innhold fra flere av avisene vi samarbeider med, der du betaler bare for det du har behov for,

Fortsatt er det slik at papiravisa står veldig sterkt blant våre lesere. Derfor skal vi også fortsette å utvikle papiravisa. I november får også den en ny oppussing. Samtidig er kostnadene ved å trykke og distribuere papiravis i et så spredtbygd strøk som Namdalen det som kommer til å bli den største utfordringa. Derfor ser vi nå på hvordan vi kan spare på distribusjon, og samtidig bevare mest mulig av leseopplevelsen på papir.

I dag får en tredel av våre avisabonnenter levert avisa av Posten, mange av dem ganske seint på dagen. Vi er spent på hvordan det blir når et nytt selskap skal ta over lørdagsleveringa for Posten. For mange vil det kunne vært bedre å få ei fyldig helgeavis på fredag i stedet, som kan tas med på hytta eller plukkes fram til morgenkaffen neste dag. De nyhetene som skjer på kvelden eller natta vil du uansett kunne få servert på mobil eller nett.

Dette er ikke endringer som skjer nå med det første, men det er tanker som vi jobber med for å kunne være best mulig forberedt på framtida, og det som er den viktigste jobben, nemlig sørge for best mulig innhold - uansett hvor og når du ønsker å lese det.