Simen Nysæter fikk guttedrømmen oppfylt i Oslo Spektrum lørdag

– Helt ubeskrivelig

Guttedrømmen endte med seier og trampeklapp fra 10.000 for Simen Nysæter.

SOLEKLAR SEIER: Simen Nysæter fra Namsos var med på å sette standarden i Brækhus-festen lørdag, da proffboksingen vendte tilbake til Norge etter 35 år. Nysæter ble hyllet som en helt etter 3-0-seieren over engelskmannen Jeamie Tshikeva i stevnets eneste tungvektsoppgjør. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Boksestevnet The Homecoming. Simen Nysæter (rød) bokser amatørkamp mot Jeamie Tshikeva fra England i 91 kg klassen under boksestevnet 'The Homecoming i Oslo Spektrum. Proffboksing har vært forbudt i Norge siden 1981. Nysæter vant. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix 

arkiv

OSLO: Namsos-bokseren gikk ut i 100 og begeistret 10.000 i Oslo Spektrum under lørdagens «The Homecoming». Han var med på å sette standarden i Brækhus-festen, da proffboksingen vendte tilbake til Norge. Nysæter ble hyllet som en helt etter 3-0-seieren over engelskmannen Jeamie Tshikeva i lørdagens tungvektsoppgjør.


Klart best


25-åringen satte opp et høyt tempo fra start og satte Tshikeva mer eller mindre på sidelinja. Særlig førsterunden var god. Det ble litt mer rot etter hvert, men det var likevel aldri tvil om hvor seieren skulle gå.

– Jeg er alltid kritisk til meg selv og føler alltid at det er noe å jobbe med, men dette var en greit gjennomført kamp. Jeg gjør det jeg skal og engelskmannen greier ikke å henge med. Da er seieren min da, sa Nysæter til NA etter oppvisninga.


– Skal bli proff en dag


– Det var helt ubeskrivelig og går ikke an å forklare hvordan det var å bokse her. Dette er en guttedrøm, og jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få bokse foran så mye mennesker på dette stadiet i karrieren. Så takk til alle som har gjort dette mulig, for dette er helt sinnssykt, slo Trym-bokseren fast.

Han er uerfaren i bokseringen etter bare å ha gått 32 kamper i løpet av de fire årene han har holdt på, men han fikk vist i Spektrum at han har potensial til å nå langt, selv om han er «liten» til tungvekter å være.

"Jeg skal bli proff en dag. Det er ikke noe å diskutere en gang"
Simen Nysæter
Amatørbokser

Nå lever drømmen om en profesjonell karriere enda sterkere enn før.

–Jeg skal bli proff en dag. Det er ikke noe å diskutere en gang, men jeg må føle at jeg har de riktige folkene og det riktige teamet med meg. Teamet jeg jobber med nå er bra, men det er mye rundt proffboksingen som gjør at jeg er avhengig av å ha et solid opplegg rundt en proffsatsing, før det kan bli en realitet, sier han.


Mer rutine


Det er ikke mange amatørboksere som opplever maken til det Nysæter fikk være med på i «The Homecoming».

Med sine 32 kamper totalt i karrieren til nå, er det ingen tvil om at tungvekteren har mye å gå på. Han er på ingen måte utlært, selv om han gjorde en veldig god figur i Oslo Spektrum.

–Hva er dine sterke sider i bokseringen, slik du ser det selv?

–Jeg har konkurrert i fire år og trent i seks. Styrken min er hurtighet og et bra blikk, og jeg klarer å flytte meg bra rundt i ringen. Dessuten slår jeg hardt til å være så «liten». I forhold til de fleste av dem jeg møter, er jeg jo ikke store og tunge karen, sier Nysæter og fortsetter;

–Jeg er en tenkende bokser, for dette er som et sjakkspill for meg, men det er først og fremst hurtigheten som er den største fordelen min.

–Boksingen min føler jeg sitter bra nå, men jeg må jobbe videre med fotarbeid, og så må jeg skaffe meg mer rutine. Jeg må bare stå på og jobbe videre så blir ting bedre, sier han.


Drømmer om OL


– Hva tenker du om en profftilværelse kontra satsing mot OL i Tokyo?

–Jeg kan både bli proff og gå for Tokyo-OL i 2020, for proffene har jo lov til å stille i OL nå. Så derfor er lekene i Tokyo et mål. Så lenge Norges Bokseforbund vil ha meg med til OL, setter jeg pris på det, men vil de ikke det, må jeg tenke nærmere over om jeg vil til Tokyo om fire år eller ikke, sa Simen Nysæter etter den imponerende seieren i Spektrum lørdag kveld.