Masse aktiviteter under det tradisjonsrike arrangementet på Mellom-Vikna:

Fin Vågsengdag med VM-tittel

Ole Petter Fjær tok heim den aller første VM-tittelen i vassbæring på Vågsengdagen 2016 søndag.

KNIVING: Ole Petter Fjær kjempet hardt i kampen om mesterskapet i vassbæring. 

arkiv

Vågsenget: VM står i denne sammenheng for Vågseng-mesterskapet, og det stilte både kvinner og menn i den uhøytidelige konkurransen. Deltakerne måtte først bære vann i to sinkbøtter med børtre over hinder, før vannet skulle tømmes i to høye rør med en bordtennisball i bunnen. Når denne ballen fløt opp, var seieren i havn.


Fra regn til sol


Det første vassbæremesterkapet var bare en del av de rikholdige aktivitetene under Vågsengdagen 2016, i regi av Kystmuseet Norveg i samarbeid med Vikna Frivilligsentral og Vikna historielag. Seksjonsleder og formidler Nina Grindvik Sæternes fra museet kan rapportere om rundt 120 publikummere i det nyoppussa tunet på Vågsenget.

– Dette er vi storfornøyd med. Alt har fungert så bra, ikke minst var hesteridninga populær, sier en tilfreds Grindvik Sæternes.

Fra en regnfull søndagsmorgen endret været seg til absolutt godkjent utover dagen. Folk i alle aldre kom, og de så ikke ut til å bry seg så mye om været. I stedet deltok mange i aktivitetene og andre bare koste seg med kaffe, mat og prat.


Kan bli flyttet fram


– Neste år kommer vi nok til å ha Vågsengdagen under Kulturminnedagene som før. Det er litt tidligere på høsten, noe varmere og kanskje bedre vær, tror Nina Grindvik Sæternes.

Både bygninger og tun på fantastisk vakre Vågsenget er oppusset. Her fikk små og store boltre seg i aktiviteter både inne på tunet og utenfor. Det som sto på programmet var kulturløype, gjenstandsquiz, fotoutstilling, løp med potet på skei, sekkeløp, tautrekking og å på stylter.

I tillegg var det kunstverksted for de minste og tilbud om fotografering i gamle klær.

"Dette er vi storfornøyd med. Alt har fungert så bra, ikke minst var hesteridninga populært.

Nina Grindvik sæternes

Arrangør