Natursti på Vik med universell utforming

Nytt turmål for alle

Vikvatnet friluftsområde har blitt en attraksjon rikere med en tursti tilrettelagt også for folk med funksjonsnedsettelser.

I RULLESTOL: Hans Petter Haukø som i denne sammenhengen representert Gjensidigestiftelsen ankom åpninga i rullestol. Noe som ikke var tilsiktet, men som demonstrerte med al tydelighet at stien er for alle. 

RULLESTOLVENNLIG: Det er enkelt å komme seg ut på fiskebryggene selv om du bruker rullestol eller rullator. 

DUGNADSSJEF: Leder i prosjektgruppa Joar Bjørsvik takket for dugnadsinnsatsen og støtten fra Gjensidige stiftelsen. 

NORGES FINESTE?: Stien har fått egen grill/bålplass og kanskje Norges fineste gapahuk. 

arkiv

VIK I FLATANGER: – Dette prosjektet er fantastisk flott eksempel på de prosjektene Gjensidigestiftelsen har som målgruppe når vi deler ut midler, sa Hans Petter Haukø på vegne av Gjensidigestiftelsen, som har bidratt med 250.000 kroner til bygginga av en ny tursti tilrettelagt for funksjonshemmede ved Vikvatnet i Flatanger.

Sør-Flatanger grendelag har stått bak prosjektet med bygging av den nye stien med tilhørende fasiliteter slik at bevegelseshemmede også får muligheten til å nyte friluftslivet ved det populære utfartsmålet. Lørdag ettermiddag var omkring 50 besøkende med på den offisielle åpninga.

– Omkring 30 personer har vært med å bidratt gjennom dugnadsarbeid, og det lagt ned over 700 rene dugnadstimer i prosjektet, fortalte Joar Bjørsvik, leder i prosjektgruppa som har styrt dugnadsgjengen.

Selve stien er så universelt utformet som det er mulig uten å legge asfalt. Omkring 210 meter lang og med plass til to rullestoler i bredden om nødvendig. Det er bygd to flytebrygger med tilgang for rullestol/rullator og en gapahuk med egen bålplass og utsikt over Vikvatnet ligger midt mellom de to bryggene.

Gapahuken fra Dala laft & sag i Flatanger er verdt besøket alene.

– Den er jo som et smykkeskrin, mente Haukø.

Haukø fortalte at stiftelsen snart skal i gang med en ny tildelingsrunde til ulike prosjekt.

– Vi skal dele ut 5,5 millioner kroner i Nord-Trøndelag i år også, og jeg gleder meg til vi skal ta fatt på søkerbunken, sa han.