– Vi har heist flagget

Vikna frivilligsentral ble i helga kåret til Årets medmenneske, og gleden var like stor som engasjementet.

Kåring: Vikna eldreråd utnevnte Vikna frivilligsentral til Årets medmenneske under eldredagen i helga. Ordfører Amund Hellesø sto for overrekkelsen til daglig leder Ann Heidi Buvarp og representanter fra Frivilligsentralen.  Foto: Knut Grindvik

arkiv

OTTERSØY: Lørdag var det markering av den internasjonale dagen for eldre i Fjellvang i Ottersøy. Tradisjon tro ble Årets medmenneske kåret samme kveld, og i år var det Vikna frivilligsentral som stakk av med tittelen.

– De gjør mye bra

Prisen skal tildeles noen som har gjort en spesiell frivillig innsats for sine medmennesker, og eldrerådet var ikke i tvil om at Frivilligsentralen var en verdig vinner.

– De er dyktige på frivillighet, og det har de vært i mange år. De gjør veldig mye bra i nær- miljøet og vi var ikke i tvil. Det var et enstemmig eldreråd som kåret Frivilligsentralen til Årets medmenneske, og det er veldig fortjent, sier Reinert Eidshaug, leder i Vikna eldreråd.

Rørt av kåringa

Ann Heidi Buvarp, daglig leder på Vikna frivilligsentral, tok imot prisen på vegne av alle som arbeider frivillig ved sentralen.

– Det var mange som ble overrasket og glade da vi fikk utdelt prisen på lørdag, og veldig mange har vært innom for å gratulere oss, sier Buvarp, som på mandag heiste flagget for å feire kåringa.

– De som jobber her er rørt, og det er ingen tvil om at de setter veldig stort pris på dette.

Hun synes det er både godt og viktig at sentralen får litt heder og ære.

– Mange kommer og jobber en gang iblant, og noen jobber ofte. Uansett er det veldig viktig, og det er mange som favnes av denne prisen.

Hun påpeker at Frivilligsentralen har fokusert mer og mer på å være synlige.

– Det er flere som kommenterer at de ikke vet hva de skulle gjort uten Frivilligsentralen. Det betyr at vigjør en forskjell, og vi er veldig glade for prisen.