NAMSOS: I år er det 30 år siden Husby fagsenter etablerte seg på kaia – der Pizzabakeren holder til i dag. Arne Seierstad (57) er i dag daglig leder og medeier i den tradisjonsrike bedriften, som han ble en del av i 1995.

– Før jeg startet i Husby fagsenter, jobbet jeg på den gamle jernvareforretninga. Der var Jan Husby – som etablerte fagsenteret – kunde med sitt malerfirma. Da han etablerte Husby fagsenter, ble jeg etter hvert spurt om å komme for å jobbe for dem, forteller Seierstad.

Fra trange til moderne lokaler

Seierstad har vært med på utviklinga siden oppstarten, og beskriver arbeidsplassen som en trygg og god hverdag gjennom mange tiår.

– Vi startet med trange lokaler og jeg har vært med stort sett hele vegen til her vi er i dag. Det har vært en veldig bra arbeidsplass, og vi har mange kunder som også ser ut til å trives her, forteller han.

Onsdag inviterte de til kake og kaffe – der mange tok turen for både en handel og litt kake. Trine Wennevik-Wright var blant kundene som var på utkikk etter maling og ny farge til gangen heime i huset.

– Jeg er fast kunde her, og selv om det sikkert finnes steder du får billigere produkter – liker jeg meg her med flinke fagfolk, forteller hun.

– Nå får jeg med meg noen fargeprøver slik at jeg kan se an hva jeg skal gå for, ettersom jeg holder på å male en vegg i gangen. Den har vi ikke malt siden vi flyttet inn i 2006, så den er ganske mørk nå. Nå blir det derimot ei lysere farge, legger hun til.

Ingen stjernesmell foreløpig

Selv om det stadig blir dyrere materialer i en verden i forandring, kan Seierstad fortsatt melde om god butikk i bransjen.

– Jeg har jo vært med på noen runder før, men folk har fortsatt behov for oppussing og forandring i heimen, sier Seierstad – og sikter til koronaåret 2020 som et kjempeår.

– Mange holdt seg hjemme, og brukte heller tid og penger på maling og oppussing. Vi har i hvert fall ikke gått på noen stjernesmell foreløpig, smiler han.

Han sier videre at også 2022 ser ut til å bli ganske bra, selv om det skal mye til for å nå resultatet fra 2020.

– Vi holder fortet, og er bra fornøyd med kundemassen vi har. Det er mange faste kunder som stadig kommer innom, og vi synes det er veldig bra at så mange setter pris på oss. Og vi er jo også avhengig av dem, forteller Seierstad.