Mona satser videre

Etter noen måneder i tenkeboksen har Mona Holm Solberg bestemt seg for å satse som sleggekaster i én sesong til.

TILBAKE I RINGEN Mona Holm Solberg har overbevist i comeback-sesongen. Nå satser hun på ytterligere forbedringer resultatmessig.  Foto: Jon Wiik

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Kolvereid-kvinnen, som innehar den norske sleggerekorden på 70,73 fra NM i 2011 – gjorde comeback på friidrettsarenaen i vår – fire år etter at hun la toppsatsinga på hylla. Siden den gang har Holm Solberg gang på gang overbevist med solide sleggekast. 64,28 satt under NM på Askøy i høst plasserte seg som nummer tre på årsstatistikken i Norge.

– Comebacket har virkelig gått over all forventning. Jeg er overrasket over de gode resultatene, sier 32-åringen.

– Gøy å være tilbake

På sensommeren varslet Holm Solberg at hun tok pause fra kastinga på ubestemt tid grunnet kroppslige plager.

– Det er vel en 50/50 prosent sjanse for at jeg fortsetter videre. Per dags dato kan jeg ikke gi noe klart svar på det, sa hun den gang.

Nå er imidlertid beslutningen tatt – Holm Solberg satser videre i én sesong til.

– Kroppen er ikke vond lenger, og da ser jeg ingen grunn til ikke å fortsette. Det er utrolig gøy å være tilbake igjen og jeg gleder meg til fortsettelsen, forteller hun.

Mål om forbedring

I tillegg til oppløftende resultater i sleggeringen, kastet også Holm Solberg 47,55 i diskos i en konkurranse nylig. Det er det sjette beste kastet i Norge i år.

– Det er sleggekastinga som vil være hovedfokus framover, men jeg kommer nok til å kaste diskos også. Målet er å forbedre meg i begge grener, avslutter Mona Holm Solberg.