Ber om hjelp til å samle inn bjørnebæsj

Kommer du over bjørnebæsj, setter SNO stor pris på at du deler funnet med dem.
NAMDALSAVISA

NAMSOS: DNA-analyser av innsamlete ekskrementer og hår brukes til å overvåke brunbjørnen i Norge og Sverige. Du kan bidra i overvåkinga ved å plukke opp hår og skit fra bjørnen og levere prøven til nærmeste rovviltkontakt i Statens naturoppsyn (SNO).

Innsamlinga er i en siste fase før snøen melder sin ankomst over landet.

– Vi er i en viktig periode for innsamling av bjørneskit. På høsten spiser bjørnen seg opp før vinterdvalen og det er mange mennesker ute på tur i skog og fjell. Da øker sjansen for å finne en bjørneskit. Vi oppfordrer alle til å bidra i overvåkinga ved å plukke med seg hår og skit som de finner for DNA-analyser, sier Jonas Kindberg, leder i Rovdata.

På sine hjemmesider har Rovdata lagt ut video og gode tips for hvordan du foretar innsamling av hår og avføring.