Snart kan du gå på visning heimefra

Om ganske kort tid kan du gå på boligvisninger i Namdalen uten å forlate godstolen heime.

Fra venstre: Lars Bye i H5 Property, fotograf Martin Hågensen og avdelingsleder Anders Jensen i Eiendomsmegler 1 Namsos.   Foto: Bjørn Tore Ness

VR: Lars Bye demonstrerer virtual reality. En liten sammenleggbar pappeske med innbygde linser gir deg en 3D-effekt når du ser boligannonser på mobilen. Du kan «vandre rundt» i leiligheten på din egen telefon. New York Times sendte ut slike «briller» sammen med avisa til 1,3 millioner lesere.  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

Namsos: – Nå i høst skal vi ta i bruk ny teknologi for å gjøre markedsføring av bolig til en helt ny opplevelse, forteller avdelingsleder Anders Jensen hos Eiendomsmegler 1 i Namsos.

Se boligen heimefra

Det handler i første rekke om en ny måte å presentere boliger på nett.

– Vi her i Namsos er blant de aller første i Norge som tar i bruk denne teknologien og de eneste nord for Trondheim, sier han.

Slik viser en eiendomsmekler i New York fram et prospekt med den nye teknologien.

Teknologien som ligger i bunnen og presentasjonsformatet er for så vidt kjent i ulike sammenhenger. Bruk av 360 grader video på en interaktiv plattform som sammen høykvalitetsbilder blir en komplett presentasjonspakke.

SJEKK EIENDOMSOVERDRAGELSENE: Se hva naboen fikk for huset

– Hva ønsker dere å oppnå?

– Utfordringa i dag er ikke å få folk til å lese annonser eller sjekke boliger på nett, men å få dem til å komme på visning. Folk er langt mer bevisst på hva de vil bruke tida på, og da må vi tilby noe som gjør at de faktisk prioriterer å komme på visning, mener Lars Bye i H5 Property som har utviklet konseptet.

I praksis oppleves det nesten som å være på visning heime i din egen stue?

– Hvorfor legge så mye i det?

– For selger handler det om å få folk til å komme på visning, og for kjøper er det en unik mulighet til å få ei forhåndsvisning av sitt livs kanskje største og viktigste investering – slik at dette vil begge parter ha glede og nytte av, sier han.

Samarbeid

Fotograf Martin Hågensen i Namsos har gått til anskaffelse av nødvendig utstyr.

– Dette var ting jeg bare for noen måneder siden ikke visste fantes i markedet, og det skal bli spennende å ta det i bruk, mener han.

– Hva er forskjellen?

– Teknikken er et fundamentalt steg framover når det gjelder visualisering og presentasjon av bilder, mener Hågensen.

– Kvaliteten på sluttpakken er avhengig av gode bilder, og det sikrer vi gjennom å bruke profesjonelle fotografer som kan bilder og bildebruk, sier Bye.

H5 Property har også utviklet et konsept som brukes til stillbilder.

– Det handler om fargebruk, komposisjon og linjer, som sammen med naturlig lys gir folk et inntrykk som ligger mye nærmere det øyet oppfatter enn hva et vanlig digitalt bilde viser, sier han

Som eksempel viser Bye fram et bilde, satt sammen av sju eksponeringer/bilder for å gi det han hevder gir et visuelt mer riktig bilde av virkeligheten, slik du vil oppfatte den om du står i rommet.

– Hvor mye dyrere blir det for kunden/boligselgeren?

– Vi snakker kanskje om et par tusen kroner mer for en komplett presentasjonspakke, sier Jensen.

Framtidas visning?

– Men det erstatter ikke ei vanlig boligvisning?

– Ikke per i dag, men det er ingen tvil om at slike forhåndsvisninger og virtuelle visninger er en del av framtida, og samtidig åpner det muligheten for å gi hver enkelt boligsøker prospekt tilpasset det de er på utkikk etter, sier han.

Ved hjelp av dette kan de også visualisere nye boligprosjekter og leiligheter som bare er på tegnestadiet.

– Vi kan innrede en leilighet med interiør, og også ta deg med på verandaen og vise deg utsikten til forskjellige årstider og tider på døgnet, sier han entusiastisk.

Jensen understreker at de nye verktøyene ikke er forbeholdt markedsføring av dyre og eksklusive boliger.

– For folk flest er huset den største verdien de har, og om det er en bolig til 500.000 eller fem millioner kroner, fortjener den å bli presentert på best mulig vis, sier han.

– Når kan vi gå på visning fra godstolen?

– Vi starter i løpet av et par uker, og før nyttår vil alle våre annonser og prospekt være bygd opp rundt dette konseptet, sier han.