Bjarne Brøndbo: – Har aldri opplevd noe så dramatisk på 41 år

Snarrådighet og gode rutiner gjorde at de ansatte hos Bil1Din på Skage fortsatt har en arbeidsplass å gå til.
NAMDALSAVISA

SKAGE: – Jeg har aldri opplevd noe så dramatisk i løpet av 41 år. Dette kunne gått så utrolig mye verre, forteller Bjarne Brøndbo som er daglig leder på bilopphuggeriet Bil1Din på Skage.

Tirsdag ettermiddag begynte det å brenne i en bil mens en av de ansatte på bilopphuggeriet skulle tappe kjøretøyet for bensin.

Fulgte prosedyrene

– Vi driver jo med håndtering av miljøavfall. Dette er det strenge rutiner på, og under tapping av bensin på en bil begynte det plutselig å brenne. Det systemet vi bruker for å tappe bensinen ut er helt lufttett og vakuumbasert. Hvorfor det startet å brenne aner jeg ikke, sier Brøndbo som samtidig berømmer de ansatte for den jobben de gjorde under branntilløpet.

– De prøvde først å slokke med brannslokkingsapparat vi har hengende på verkstedet, men det var nytteløst, forklarer Brøndbo.

Da han slo opp dørene inn til verkstedet så han rett inn i flammene, og rundt i verkstedet var det helt svart av røyk.

– Vi har heldigvis prosedyrer som vi skal følge, og alle som er ansatt hos oss har fått innføring i brannvern, sier Brøndbo.

– Det berget nok bygget, legger han til.

Hentet hjullaster

Både Brøndbo og de ansatte klarte å holde hodet kaldt, og fikk hentet en hjullaster som først fikk fjernet en bil som sto akkurat i portåpninga til verkstedet, før de fikk kjørt den brennende bilen ut.

– Den var i full fyr, sier Brøndbo, som tydelig er preget av hendelsen.

– Du sier det kunne gått mye verre?

– Ja, vi var raske med å stenge av varmen vi har i taket, noe som ville gitt en god smell hvis det tok fyr, og i veggen mellom verkstedene er det en gasstank som ble fylt i går. Du kan jo tenke deg hvordan det ville gått, sier Brøndbo før han snakker litt med de ansatte om hva de skal foreta seg videre.

– Alt ble berget. Nesten ikke noe røykskader å snakke om. Vi mangler kun litt verktøy som vi skulle brukt i morgen, men ellers ble alt berget. At det er mulig, sier Brøndbo.

Ingen av de ansatte ble skadet som følge av brannen.Bil1Din
  • Tar imot ca. 1.000 biler i året
  • 15-20 ansatte
  • 15-20.000 ordrer pr. år
  • 70.000 deler på lager