Rock Garden jordskjelvsikres

Som første leilighetskompleks i Namdalen blir Rock Garden sikret mot jordskjelv.

STEINBRA Rock Garden ruver i bybildet i Namsos sentrum – og Sten Øien i Credo Eiendom kan smile over at 72 av 90 leiligheter i det nye leilighetskomplekset nå er solgt.  Foto: BJØRN TORE NESS

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Når de første 34 leilighetene står innflytningsklare i november, slipper beboerne å være bekymret for at deres nye eiendomsinvestering skal «rocke» seg så mye som en millimeter.

Med 35 meter lange stålpæler blir de tre byggene de første i distriktet som er godkjent jordskjelvsikre.

– Stålpælene bores en til fire meter ned i steingrunnen, før de blir dekket av sement. Så de blir nok stående støtt, sier Sten Øien i Credo Eiendom.

Eiendomsutvikleren står bak de tre leilighetskompleksene – hvorav «a-bygget» snart er innflyttingsklart.

– I bygg A er det 34 borettslagsleiligheter, og alle er nå solgt. I bygg B er det 39 selveierleiligheter, hvor av 32 er solgt, mens C-bygget, som ennå ikke er oppført, er det solgt sju av 17 leiligheter, sier Øien som nå står bak tre markante leilighetsbygg i Namsos; Sjøsiden, Bankplassen og Rock Garden.

LUFTIG Alle leilighetene har luftige balkonger på godt over 20 kvadratmeter. 

 

Flytter inn i november

Det er investert nærmere 300 millioner kroner i prosjektet, som er tidenes største boligbyggeprosjekt i Namdalen – og som ser ut til å ha truffet boligmarkedet svært godt.

Hele 72 av 90 leiligheter har nå fått nye eiere – og det er uten å ha hatt markedsført salgsstart på bygg C.

– Så fort bygg A er innflyttingsklart, starter arbeidet med bygg C. Så det nærmer seg med stormskritt, sier Øien mens han beveger seg oppover trappene for å vise fram en av leilighetene som nærmer seg ferdigstillese.

SNART INNFLYTTING Sten Øien i Credo Eiendom ser utover en av leilighetene i bygg A, som er klare for innflytting i november.  Foto: Bjørn Tore Ness

 

– Leilighetene i nabobygget, bygg B, står klare til mars 2017, sier Øien mens han tørker av seg på beina og går inn i den over 60 kvadratmeter store, lyse leiligheten som åpenbarer en fantastisk utsikt mot Vestre havn og sjøen.

Selv bor Øien i en enebolig på Gullholmstranda – og det har han gjort siden 1987. Snart kan også han imidlertid være på flyttefot.

– Jeg vurderer sterkt en leilighet i bygg C. Så får vi se om jeg får overtalt kona, sier Øien og ler.

Utfordrende parkering

Han passerer gjerdene på byggeplassen som rommer bygg C. Det har skapt utfordringer for eiendomsutvikleren.

– Namsos kommune har krav om 1,5 parkeringsplass per leilighet. Det har skapt litt trøbbel for oss. Akkurat nå ser det ikke veldig bra ut, og jeg tror det skremmer potensielle kunder. Men nå begynner vi å se enden – og det er godt. Det har vært et krevende og omfattende prosjekt, men det blir bra, sier Øien om de 90 leilighetene som varierer i pris fra 2,5 til 6,5 millioner kroner – og 61 kvadratmeter til 150 kvadratmeter.