Rehabiliterte seg selv

Namdal rehabilitering har brukt en million kroner for å rehabilitere institusjonens treningsrom.

NYTT OG FORBEDRET Nye treningsapparater og et helt nytt frivektsområde gjør at brukerne ved Namdal rehabilitering går en ny treningshverdag i møte, mener fysioterapeut Lene Grindvik.  Foto: Pål Morten Skaret

NAMDALSAVISA

HØYLANDET: Fysioterapeut Lene Grindvik drar i snora som åpner døra inn til treningsrommet – som etter sommeren har fått splitter nytt innhold.

– Der har du frivektsområdet, som tilfører rommet noe helt nytt, og der har du apparater som er lufttrykkstyrt, sier fysioterapeuten mens hun beveger seg innover parketten i det lyse rommet hvor brukere daglig svetter – og jobber hardt for å komme seg raskere tilbake til en frisk hverdag.

Lufttrykksapparater

– Nå kan vi tilby et langt bredere treningstilbud, hvor brukere kan trene tyngre og bedre, sier Grindvik mens hun legger hånda på Olympia-stanga ved knebøystativet.

Storparten av treningsapparatene er nå i motsetning til ordinære vektmagasinbaserte apparater styrt av lufttrykk.

– Dette er ei svært funksjonell løsning på trening forbrukere i ulike faser av opptreninga, sier Grindvik.

– En nødvendighet

Daglig leder Claes Gøran Sellæg beskriver treningsrommet som hjertet av rehaben – og at de i sommer foretok en helt nødvendig investering.

– Det var behov for å fornye seg. Det var en nødvendighet å fornye hele treningsrommet med alt av apparater. Det gamle utstyret var nedslitt og krevde mer vedlikehold enn vi satte pris på, sier Sellæg.

– I tillegg ser vi at behovet til brukerne har endret seg. Ved eksempelvis brukere som gjennomgår arbeidsretta rehabilitering kan trene tyngre enn det utstyret vi hadde tidligere tillot – men nå kan de trene både bedre og tyngre, sier Sellæg som søkte inspirasjon hos St. Olavs Hospital og Beitostølen Helsesportsenter før valget av utstyrsleverandør.

– Våre kriterier handlet om pris, kvalitet og vedlikehold. Det skal sies at vi ikke gikk for det billigste alternativet – men det anbudet som totalt sett passet best med våre utvalgskriterier, sier Sellæg.