Serverte økologisk lunsj med et glimt i øyet

Det bugnet av økologiske godsaker da Overhalla storkjøkken serverte lunsj til brukere og ansatte ved Namdal rehabilitering.

ØKOLOGISK MATGLEDE Kjøkkensjef Marit Aasved og kultur- og fritidskoordinator ved Namdal rehabilitering, Tone Fornes, kunne by på en økologisk og innholdsrik lunsj torsdag. 

NAMDALSAVISA

HØYLANDET: – Å, at det går an! Kan noe så godt være så sunt?

Bruker Mariann Gladsø fra Namdalseid sitter foran det runde spisebordet i kantina på «rehaben» med et matfat fullt av økologiske og vegetariske varmretter.

Kjøttfritt

– Du skulle ikke tro at man kan lage så mye god mat uten å bruke kjøtt, sier hun, mens kjøkkensjef Marit Aasved gir henne tommelen opp.

Overhalla storkjøkken, som leverer alt av mat til Namdal rehabilitering, inviterte torsdag til økodag i forbindelse med Økouka i Nord-Trøndelag.

Etter fire velsmakende revyinnslag fra skoleelever fra Høylandet – tok kjøkkensjefen over og ramset opp et stort antall retter de hadde laget for dagen.

Tradisjonsmat

– Vi serverer namdalsk tradisjonsmat – og alt er uten en eneste kjøttbit, sier Aasved som kunne friste med blant annet kleppmelk, næringsdrikke, økologisk lasagne, humus og brød med ulike smakstilsettinger.

– Vi er veldig fornøyd med maten vi daglig får fra Overhalla storkjøkken – og vi er veldig imponert over alt vi har fått servert her i dag, sier Tone Fornes på Namdal rehabilitering.