Skuffet revysjef

Norsk Revy ba om 3.125.000 kroner i årets statsbudsjett. I forslaget til statsbudsjett er de tilgodesett med 2.507.000 kroner - på samme nivå som i år.

mindre enn håpet Anita Østby hadde håpet på større tilskudd til Norsk Revy på Høylandet. 

NAMDALSAVISA

HØYLANDET:  Anita Østby, daglig leder i Norsk Revy, er ikke imponert over regjeringas forslag til statsbudsjett for 2017.

– Jeg må si jeg er skuffet over årets tildeling. Norsk kulturliv er i stor grad tuftet på frivillig arbeid, og det virker som at politikerne forventer at dette skal være gratisarbeid. Kulturministeren sier hun vil ha en kulturnæring som kan tjene penger. Da synes jeg det er spesielt at hun ikke ønsker å gi økonomisk støtte til grasrota. Det er her man finner talentene og det er her profesjonaliseringen hun ønsker starter, sier Østby i ei pressemelding.

Norsk Revy ba om et ekstratilskudd i årets budsjett for å markere at Norsk Revyfestival fyller 30 år til sommeren.

- Jeg skulle selvfølgelig ønske at vi hadde fått en større bit av kulturkaka i jubileumsåret. Det er spesielt skuffende at politikerne ikke setter pris på det revyfestivalen har gjort for norsk kultur i 30 år, sier Østby.