Stjernespekket artistgalleri kommer for å hylle The Band i Namsos

At Woodland-festivalen slår på stortromma når de nå presenterer hvem som skal bidra på «The Last Waltz» konserten, er alt annet enn en overdrivelse.

Store navn Lars Lillo Stenberg (bildet), Henning Kvitnes, Øivind «Elg» Elgenes, Claudia Scott og Odin Landmark er blant artistene som kommer til Namsos 25. november.  Foto: Jonas Olsen

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Festivalen kunne torsdag slippe ei liste med store navn for hvem som skal stå på scenen under hyllesten av The Band sin avslutningskonsert «The Last Waltz» i Namsos.

Fra før er det kjent at countrydronninga Claudia Scott kommer 25. november. Nå kan Terje Tranaas, som har ansvar for å produsere konserten sammen med Skjalg Raaen som skal fungere som en lokal musikalsk leder, lette på sløret om hvem andre som skal være med å hylle det legendariske bandet.

Som husband kommer det ni personer flygende fra Woodstock i USA for å ta del i festivalen. Fem av dem er medlemmer i The Weight Band, og av de fem er det to som faktisk har spilt med The Band.

Godt nettverk

– Etter hvert som vi satte oss ned og brukte det nettverket vi har, merket vi fort at det var mange som hadde lyst til å komme til Namsos for å spille på konserten. Det er jo slik at det også er mange som er opptatt og ikke hadde mulighet, men de aller fleste spurte om de kunne få komme til Namsos neste gang vi skulle finne på noe sprell. Det viser at Namsos står sterkt i musikkmiljøet, sier Terje Tranaas.

– Jeg føler at vi har fått en fabelaktig rekke med artister, og dette kommer til å bli en kjempekveld, legger han til.

Han mener konserten vil bli en mulighet av de sjeldne.

– Jeg gleder meg til å både se og samtidig vise publikum hva dette egentlig er. Jeg var med da Skjalg Raaen arrangerte «The Last Waltz»-konserten i Trondheim, og da ble jeg overrasket over hvor begeistret publikum ble av det kunstneriske i konserten. Her er det en konsert med fryktelig mange gode låter som kanskje ikke spilles på radioen hver dag. Og det er låter som er veldig gode, sier Tranaas.

«The Last Waltz» var avskjedskonserten til The Band som de holdt på Winterland Ballroom i San Francisco. Bandet laget rockehistorie ved å samle noen av den tids aller fremste artister og musikere på en og samme konsert.

Stedet ble valgt siden det var det første stedet gruppa hadde opptrådt sammen under navnet The Band. Konserten 25. november 1976 var ikke bare en avskjedskonsert, men også en feiring av bandet selv, deres venner og inspirasjonskilder.

Det ligger med andre ord an til å bli en stor musikalsk festaften i Namsos – på dagen 40 år etter at The Band sa farvel med «The Last Waltz».

Bindeledd Skjalg Raaen vil være et bindeledd mellom artistene som skal spille og husbandet som kommer reisende fra USA.  

 

– Tror det blir steintøft

– Nå håper jeg publikum kjenner sin besøkelsestid. Dette tror jeg faktisk vil ha regional interesse, sier Tranaas.

Skjalg Raaen deler Tranaas sin begeistring for artistene som kommer til Namsos.

– Jeg tror dette blir steintøft. Vi skal gjøre «The Last Waltz» på vår egen måte, men med stor respekt for originalkonserten. Vi har fått til et variert og bredt program med store artister, og vi går for å arrangere en konsert uten sidestykke, sier Raaen.

Raaen vil ha som oppgave å sy konserten sammen, slik at det blir en fin opplevelse for både artister og ikke minst publikum. Han skal også selv spille ei låt sammen med Odin Landbakk, kjent fra «Norske talenter».

– Jeg skal ha en gitarduell med Odin på låta «Further Up The Road», og det vil bli kjempeartig. Odin er en flott og flink kar, sier Raaen.


Disse spiller

Lars Lillo Stenberg

Henning Kvitnes

Øivind «Elg» Elgenes

Kari Rueslåtten

Claudia Scott

Trond Ingebretsen m/Bjølsen Valsemølle

Terje Tysland

Kaare Skevik jr.

Skjalg Raaen

Odin Landbakk

Terje Tranaas

Knut Eide

Johan Tangen

Høylandet Storband

 

PS. Foruten artistene nevnt ovenfor vil det bli annonsert flere artister i tida framover.

Kommer Henning Kvitnes. 


Kommer Øivind «Elg» Elgenes. 


Kommer Claudia Scott. 


Kommer Odin Landbakk fra TV 2-programmet «Norske talenter» tar også turen til Namsos  Foto: TV 2