En av rockens mest kjente stemmer kommer til Namsos

Klart for hitparade fra Chris Thompson

Når Chris Thompson og Mads Eriksen kommer til byen er det med en lovnad om at publikum skal gå hjem med et stort smil om munnen.

Rutinert stjerne Chris Thompson har siden begynnelsen av 70-tallet stått på utallige scener verden over. Nå kommer han og kompanjongen Mads Eriksen til Namsos. Og de lover å spille alle hitene.  Foto: Presse

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Rockeveteranen gleder seg stort til å ta turen til NTE Arena 13. oktober.

– Jeg gleder meg alltid til å spille, og det er ekstra artig å framføre låtene for publikum som kanskje aldri har hørt dem live før, sier Thompson.

Om du ikke har hørt om Chris Thompson, har du garantert hørt stemmen hans likevel. Som medlem av det berømte bandet Mannfred Mann's Earth Band, sang han på udødelige hitlåter som «Blinded By the Light» og «Mighty Quinn».

Gjennom drøye ti år levde han det glade liv som frontfigur for et av verdens største band, før han på slutten av 80-tallet forlot bandet og begynte som soloartist og låtskriver.

I de siste 14-15 årene har han spilt mye sammen med nordmannen Mads Eriksen, både på plate og live. Det samarbeidet ble til ved en tilfeldighet.

– En dag fikk jeg en telefon fra Mads sin manager, som lurte på om jeg ville være med på en sang på hans nye plate. Jeg takket ja, og ble med. Det viste seg at vi gikk veldig godt overens, og siden har vi fortsatt å spille sammen, forteller Thompson.

Gjennombruddet

Den engelske musikeren ble med i Mannfred Mann's Earth Band i 1975, og to år etterpå fikk de sitt store gjennombrudd. De lå høyt på hitlistene verden over, og spilte konserter for tusener av fans.

Den sindige engelskmannen erindrer at dette var en fantastisk tid og en stor opplevelse som nesten ikke kan beskrives.

– Det var en utrolig artig tid for alle i bandet. Jeg kommer fra en liten by, så det å plutselig ha hele verden som arena var ganske uvirkelig. Å se at låtene våre begynte å klatre på hitlistene var veldig spesielt, forteller Thompson.

Turneer verden over var en stor opplevelse for den unge mannen, men suksessen kom ikke av seg selv. For å lykkes – ikke bare i musikken, men i livet generelt – har Thompson er enkel filosofi han har fulgt siden han var en ung og lovende musiker.

– Viktigst av alt er det å trives med det du driver med. Deretter må du jobbe hardt for å oppnå drømmen din. Da er alt mulig, mener han.

Nye tider

I senere år har musikkbransjen vært gjennom dramatiske endringer, og lite minner om storhetstiden på 70- og 80-tallet.

Thompson fikk sitt gjennombrudd som artist midt i musikkens gullalder, og mener at det nå er markedskreftene som styrer hva folk får høre og ikke. Dermed har det har blitt vanskeligere å slå gjennom for unge artister.

– Alt er forandret nå, og det er mye tøffere tider for unge artister. Jeg var veldig heldig som var på rett plass til rett tid da musikkindustrien fortsatt var en industri, sier han.

Til tross for at han har spilt enkelte av låtene jevnlig i fire tiår, blir han aldri lei dem.

– Fansen er selve forutsetningen for at vi musikere kan holde på med det vi gjør. Derfor er min oppgave å gi publikum det de vil ha og få dem til å smile. Da blir jeg aldri lei, sier Thompson.

På spørsmål om han har tenkt å spille signaturlåta «Blinded By the Light» i Namsos, svarer Thompson umiddelbart: «I'd be silly if I didn't», etterfulgt av en hjertelig latter.