Mil etter mil i bil for RIL

Han bor i Namsos og trener Rørvik. Det innebærer mye bilkjøring for Per Ivar Fornes, som selv mener alle timene bak rattet er verdt det.

ALT FOR FOTBALLEN Per Ivar Fornes pendler mellom heimbyen Namsos og Rørvik fire ganger i uka for å kunne lede Rørviks 3. divisjonsherrer på trening og i kampsammenheng. I søndagens oppgjør mot Stjørdals-Blink 2 håper han på seier, slik at bilturen heim ikke blir fullt så lang. 

NAMDALSAVISA

NAMSOS/RØRVIK: – Ja, det synes jeg, og det skyldes måten jeg er blitt tatt imot på i Rørvik og ikke minst den kulturen som ligger i klubben, sier Fornes.

Pendler fire dager i uka

Etter at namsosingen overtok trenerjobben for Rørviks 3. divisjonsherrer i mai – har Fornes pendlet til Rørvik fire dager hver eneste uke for å kunne lede rødtrøyene på trening og i kampsammenheng.

– Vanligvis kjører jeg rett fra jobb klokka 16 og da er jeg ikke heime igjen før i 23-tida. Det går med mye tid, men jeg synes det har gått greit så langt.

I alle fall så lenge ferga går.

Travel hverdag

– Det har hendt seg at jeg har vært nødt til å kjøre rundt – det tilsvarer 35 mil tur-retur. Da er det bedre å kunne sette seg på ferga, slik at man får et lite avbrekk på veien, sier Fornes.

– Jeg er blitt godt kjent med mannskapet på MF Olav Duun for å si det sånn, smiler Rørvik-treneren.

Fornes er i full jobb som nyansatt attføringsleder ved MN Vekst i Namsos. Det krever sitt. Likevel synes han det er greit å bruke storparten av fritida si som trener i Rørvik fotball.

– Ja, og det handler om at fotball har vært førsteprioritet for meg over mange år. Det gir meg mye å få være trener i en klubb som både innehar mange talenter og samtidig er framtidsrettet, sier 49-åringen.

Tror på sportslig løft

For selv om Rørviks A-lag har slitt i årets sesong – og står med kun 14 poeng på 23 spilte kamper – har Fornes trua på at laget kan løfte seg med tida.

Om det blir med han som trener – er foreløpig uavklart.

– Motivasjonen er til stede for å fortsette også neste sesong, men det er jo ikke bare opp til meg. Klubben må ønske å ha meg med videre, og i tillegg er man avhengig av at man kommer fram til løsninger som passer for alle parter når det gjelder det sportslige. Dette blir en vurdering man må ta etter sesongslutt, sier han.

Motivasjonen på topp

Søndag tar Rørvik imot Stjørdals-Blink 2 på heimbane. Tross en laber sesong rent resultatmessig – har Fornes trua på seier i helga.

– Vi har som mål å vinne de siste to heimekampene, og i tillegg ta poeng mot Steinkjer 2 borte, fastslår han.

For selv om det for lengst er avklart at Rørvik blir å finne i 4. divisjon neste sesong, bedyrer han at motivasjonen fortsatt er til stede i høy grad.

– Ja, og det beviser vi i forrige helgs oppgjør mot Kolstad. Selv om vi taper 4-2, gjør vi sesongens desidert beste kamp og det skal vi ta med oss inn mot søndagens møte med Stjørdals-Blink 2, avslutter han.