Ungdommene i Namsskogan tjuvstartet høstferien

Mot-arrangement handler som regel om å sette grenser. I år ble ungdommene i Namsskogan oppfordret til å tøye dem.

UTFORDRING NR 1 Har du ekstrem høydeskrekk kan det være tøft nok å gå opp en trapp hvor kun et gelender skiller deg fra bakken. Kine Myrvold tok den utfordringa da NA spurte om hun kunne stille opp på et bilde.  Foto: Stein Nervik

NAMDALSAVISA

TRONES: – Du får meg ikke opp dit. Aldri! Ingenting vil få meg til å endre mening. Jeg har nemlig helt ekstrem høydeskrekk. Jeg skjønner ikke at de tør. Tenk noen hopper også.

Marte Myrvold (14) sitter og ser på mens medelevene fra ungdomstrinnet på Namsskogan barne- og ungdomsskole leker seg i klatretårnet i Namsskogan familiepark.

Hun er én av 32 elever som brukte de to siste dagene før høstferien på det lokale Mot-arrangementet, 65 grader nord.

Fikk nye venner

Det begynte med en nesten ei mil lang gåtur over fjell og myrer torsdag. På vegen måtte elevene løse oppgaver. Før de slitne kom fram til Familieparken langt ut på ettermiddagen.

– Det var en veldig fin dag. Det beste var at vi måtte samarbeide for å løse oppgavene, forteller 9.-klassingen som mener dette var veldig viktig i år.

– Denne høsten har det begynt fem syriske elever på ungdomstrinnet. Når vi måtte samarbeide for å løse oppgavene, så ble vi også bedre kjent med dem.

Men torsdagen var langt fra over da ungdommene kom fram til Trones. Da middagen var over dukket nemlig Adrian Jørgensen opp på en liten scene inne i gamma.

– Det var ganske tungt å gå hele dagen. Men da Adrian plutselig dukket opp. Det var verdt all gåinga, sier 14-åringen med stjerner i øynene.

UTFORDRING 2 Julian Aleksander tar et kritt fram og starter fallet mot bakken femten meter lenger ned.  Foto: Stein Nervik

 

Trygt ned på bakken

Ungdomsskoleelevene i Namsskogan har de siste åra hatt én dag hvor de har arrangert en konferanse. Tema her har ofte vært rus, mobbing og andre ting man i større eller mindre grad skal si nei til.

I år snudde de på fjøla, og utfordret elevene til å pushe egne grenser.

Så etter å ha pratet med Marte en stund, går hun til slutt med på å ta på seg hjelm og gå noen trinn opp i trappa for å ta et bilde.

– Hvor høyt opp må jeg gå? Jeg slipper å gå opp dit, spør hun og peker mot den første avsatsen et par meter opp.

Mens hun står i trappa, fortsetter medelevene leken flere meter over henne. Flere hopper også ned fra femten meter.

Én av dem er Martes klassekamerat Julian Aleksander Trones.

– Det var ekkelt å hoppe rett ned. Men nå er det heldigvis over, smiler han trygt nede på bakken.