Feiret 60 år med 4H

For 60 år siden startet en lærer på Val videregående skole en 4H-klubb i nærområdet til skolen. Den klubben lever i beste velgående, og i helga kombinerte de den årlige høstfesten med et aldri så lite jubileum.

SAMLET OM RÅDGIVEREN Hele Lauga 4H samlet rundt sin unike rådgiver Brit Juul som har hele 30 års fartstid i 4H. Det er halvparten av de 60 årene som klubben har eksistert.  Foto: Birger Aarmo

NAMDALSAVISA

LAUGA: – Vi har det mye moro i lag, og vi gjør egentlig veldig mye i løpet av året.

Det er bra å ha et alternativ til for eksempel fotball, sier leder Jakob Strandval.

Han er andre års senior i 4H med to år igjen til plaketten.

– Og da er jeg vel egentlig ferdig med 4H, og det blir nok litt rart, sier han.

Selv om han nå er veteran, er det ingen ting mot den ene av rådgiverne. Brit Juul, som har vært rådgiver for klubben i hele 30 av de 60 årene klubben har eksistert.

– Vi lærer utrolig mye på 4H. Blant annet det at vi får prøvd oss i forskjellige roller i styret av klubben, sier Strandval.

Klubben på Lauga teller i dag 13 medlemmer med smått og stort. Alle fikk diplom med tilhørende merker for godt gjennomført årsoppgave.

Jubileet ble feiret med et stort kakebord, utstilling av årsoppgavene og underholdning fra scenen på Laugatun, som var arena for jubileumshøstfeten.

– Nå når vi er ferdige med feiringa skal vi på blåtur. Ingen av oss vet helt hvor, men vi har fått beskjed om å ha med sovepose og badeklær. Så det blir spennende å se hvor vi havner, sier Strandval.

EGENPRODUSERT UNDERHOLDNING Togtabeller er ikke enkelt ifølge Sondre Skaftnesmo og Jakob Strandval. I alle fall fikk de det til å bli utrolig komplisert i sin sketsj.  Foto: Birger Aarmo