Ikke sikkert Høgmo leder Norge mot San Marino

Fotballpresident Terje Svendsen ønsker ikke å frede Per-Mathias Høgmo etter 0-1-tapet mot Aserbajdsjan. Svendsen sier forbundsstyret skal «gjøre en evaluering» etter San Marino-kampen.

TAPTE Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er under voldsomt press for tida. Presset ble ikke mindre etter tapet mot Aserbajdsjan lørdag kveld.  Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

NAMDALSAVISA

BAKU: Svendsen møtte pressen etter det skuffende tapet i Baku lørdag. Han fikk raskt spørsmål om Høgmos framtid. Dét skygget han unna å gi et klart svar på.

– Først og fremst er vi skuffet etter tapet, men nå er det sånn at vi har en dobbeltlandskamp. Det å gjøre seg opp en status i kveld, etter denne skuffelsen, det blir feil. Nå må vi også ha fokus på den kampen vi skal ha mot San Marino på tirsdagen. Så får vi summere litt opp etter tirsdagens kamp, sa Svendsen til NTB.

Tidligere evaluering

Presidenten ble konfrontert med at han tidligere har uttalt at Høgmo ikke har noe resultatkrav.

– Vi har tidligere sagt at vi står foran tre viktige kamper nå i høst, og at vi skulle gjøre en evaluering etter de tre. Men vi evaluerer også etter hver kamp. Nå kan det hende vi tar en evaluering etter to kamper, var alt Svendsen ville svare.

Per-Mathias Høgmo uttalte tidligere på kvelden at han var trygg på at han kommer til å lede laget også mot Tsjekkia i november.

– Jeg forstår veldig godt at Per-Mathias sier det, han har jo kontrakt som landslagssjef. Og så lenge han er trener for Norge, har han styrets tillit. Vi har ikke gjort noen evaluering nå. Vi får se etter San Marino, kommenterte fotballpresidenten.

Mange skal høres

Han ble igjen konfrontert med hvilke krav som stilles til Høgmo.

– Nå har vi ikke gjort noen evaluering etter denne kampen, gjentok han.

– Men det går først og fremst på sportslige resultater og prestasjoner. Men i en evaluering vil styret forholde seg til alle i og rundt landslaget. Det er mange som skal høres, la Svendsen til, blant annet på spørsmål om spillerne kom til å bli hørt i evalueringen.

Svendsen fikk så spørsmål om null poeng på to kvalifiseringskamper er godt nok for NFF.

– Vi er veldig skuffet over resultatene, spesielt det i dag. Å tape mot verdens beste (0-3 mot Tyskland i første kamp), dét kan alle gjøre, men denne skuffelsen er veldig tung å svelge, innrømmet Svendsen. (©NTB)