Til bords for vennskap

Bli med på en vennskapsfrokost og bli kjent med flyktninger i nærområdet.

KONTAKT: Meld deg på vennskapsfrokost med flyktninger og få ny venner.  

NAMDALSAVISA

NAMSOS: 22. oktober arrangerer Røde Kors i samarbeid med TINE vennskapsfrokoster på over 70 asylmottak rundt om i landet. I Namsos arrangeres frokosten i Namdalshagens kantine og i Grong på Frivilligsentralen.

Påmeldingen har nettopp åpnet på nettsiden tine.no/vennskapsfrokost. Anledningen er at årets TV-aksjon støtter Røde Kors sitt arbeid for flyktninger i utlandet og her i Norge.

26 millioner melkekartonger
Som Røde Kors Norges hovedsamarbeidspartner gjennom 13 år, ønsket TINE å bidra aktivt ved årets TV-aksjon. Ideen om å bli kjent over et måltid dukket opp, og nå inviterer de sammen til vennskapsfrokoster over hele landet.
–  Tanken er at god integrering mellom flyktninger og lokalsamfunn handler om å møtes for å bli kjent. Å samles rundt et måltid er en hyggelig måte å komme i kontakt og starte et vennskap på, uavhengig av språk, kultur og livssituasjon, sier Øystein Ulvær, prosjektleder for vennskapsfrokost hos TINE.

– Vi inviterer hele det norske folk på frokost på asylmottak og har sendt ut invitasjoner på 26 millioner melkekartonger, forteller han.

Gir en andel av melkesalget til TV-aksjonen
I tillegg til å stille med alt av produkter og koordinering av de over 70 vennskapsfrokostene den 22. oktober, gir TINE også et bidrag basert på salget av Tinemelk i oktober.
– Vi håper at vi totalt sett vil kunne bidra med over 1 million kroner til TV-aksjonen som følge av dette, sier Ulvær.

Namsos er en av plassene i landet som har åpnet for aller flest gjester til vennefrokosten. Hele 100 innbyggere inviteres til å komme for å bli kjent med flyktninger. Her er det åpent for både familier og du kan komme alene.


Årets TV-aksjon går til Røde Kors, og går av stabelen søndag 23. oktober. De innsamlede midlene går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør-Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.