To personer lettere skadet i ulykka

Tre personer ble kjørt til Sykehuset Namsos etter en frontkollisjon i Overhalla mandag ettermiddag.

dramatisk Det ble dramatisk da den ene av de to bilene begynte å brenne etter frontkollisjonen.  Foto: Øivind Rånes

NAMDALSAVISA

OVERHALLA: – To biler med til sammen fire personer har frontkollidert, tre av disse ble kjørt til sykehus, sa operasjonsleder Kjetil Mollan i Trøndelag politidistrikt mandag ettermiddag.

Det var ved 16.30-tida mandag ettermiddag at politiet meldte om en kollisjon ved Homstad i Overhalla på fylkesveg 401, Sørsivegen, og at den ene bilen hadde begynt å brenne.

I ei melding fra Helse Nord-Trøndelag mandag kveld er en mann i 50-årsalderen og ei kvinne i 30-årsalderen innlagt til observasjon med lettere skader, mens den tredje som ble sendt til sykehuset slapp fra det med skrekken.

Ifølge politiet skal alle fire som befant seg i bilene ha vært av utenlandsk opprinnelse.

– Så langt vi kjenner til foreløpig er det snakk om to polske statsborgere og to personer med afrikansk opprinnelse, men vi holder fortsatt på å sjekke personalia og skal avhøre de involverte, opplyste operasjonslederen.

Tre skadet Ifølge politiet er tre personer skadet.  Foto: Øivind Rånes

To ulykker

Først ble det meldt om at tre biler hadde vært involvert. Det viste seg imidlertid at det var snakk om to ulykker på samme sted.

– Den første meldinga om en utforkjøring kom til oss klokka 16.21, og klokka 16.27 ble vi varslet via en av de andre nødetatene om en ulykke med tre biler involvert, sa Mollan.

Den tredje bilen hadde altså kjørt av vegen i samme sving bare seks minutter før de to andre bilførerne kolliderte, og var således ikke innblandet i ulykka som førte til brann.

– Vi holder fortsatt på med en del undersøkelser og avhør av de involverte, men mye tyder på at det ene kjøretøyet har mistet veggrepet og kommet over på motsatt side av vegen, opplyste operasjonslederen mandag kveld.

Lov å bytte dekk

Da NA var på stedet mandag ettermiddag, var det glatt både på ulykkesstedet og på flere andre steder mellom Lauvhammersvingen i Namsos og Homstad i Overhalla.

Politiet varslet vegtrafikksentralen om lav friksjon på stedet.

– Vi varslet umiddelbart etter ulykka, og selv om vi ikke har fått noen tilbakemelding går jeg ut fra at det blir strødd eller saltet i de glatte partiene, opplyste Mollan.

Da er det greit å minne om at det er lov å legge om til piggdekk hvis føret tilsier det, selv om det fortsatt er tre uker til piggdekkforbudet oppheves. Kjører du med piggfritt kan du selvsagt legge om når som helst, uavhengig av føre.


I brann En av de involverte bilene begynte å brenne. Flere personer fikk behandling av helse på stedet.  Foto: Øivind Rånes