Johaug tatt i doping

Langrennsstjernen Therese Johaug har testet positivt på det forbudte stoffet clostebol etter bruk av kremen Trofodermin på en solforbrent leppe.

Therese Johaug har testet positivt på det forbudte stoffet clostebol. 

NAMDALSAVISA

OSLO: Det bekrefter Skiforbundet torsdag.

– Jeg er helt knust og fortvilet over å ha kommet i denne svært vanskelige, og for meg uvirkelige situasjonen. Jeg opplever dette urettferdig og helt uforskyldt, selv om jeg selvfølgelig er klar over det ansvaret jeg som utøver har for medisinen jeg bruker, sier Johaug.

Landslagslege Fredrik S. Bendiksen tar ansvaret for at Johaug fikk i seg stoffet.

– Jeg har og tar ansvaret for at Therese har fått i seg det ulovlige stoffet clostebol via kremen Trofodermin, sier landslagslege Fredrik S. Bendiksen, som er dypt ulykkelig over den situasjonen han har satt Therese i.

 – Therese er en utrolig rettskaffen person og utøver som er nøye og nøyaktig i alt det hun gjør. Det viktigste for meg nå er å gjøre alt jeg kan for at hun ikke blir straffet fordi hun har brukt en krem som jeg forsikret henne om var lovlig å bruke, sier Bendiksen.

NTB fikk i morgentimene opplyst at Skiforbundets kick off torsdag ble avlyst.

Etter planen skulle 65 norske skistjerner fra forskjellige vintergrener holde kick off på Ullevaal én måned før sesongstarten på Beitostølen.

I stedet vil det bli pressekonferanse med Johaug og lege Fredrik S. Bendiksen på Ullevaal. (©NTB)