Roser allsidige gutter

Disse gutta har spilt fotball sammen siden de var seks år. Søndag får de et høydepunkt på fotballbanen.

TIL SEMIFINALE: Trenere og spillere Rørvik G16. Fra venstre: Vidar Knoff, Marius Horseng Johansen, Axel Joar Ofstad, Jonathan Moen Knoff, Oskar Bjørnæs, Markus Kjønsø, Simen Husby, Henrik Ingebrigtsvold, Jan Einar Kjørseng, Erik Urdshals, Christian Thorsen, Brage Aardal, Helge Ingebrigtsvold, Nikolai Nordaunet, Ola Antonsen og Jens Reidar Husby.  Foto: Lena Erikke Hatland

Er vi uenige om det, så tar vi oss en kopp kaffe og løser det der. Det er viktig at vi tenker på ungdommene.

Jens Reidar Husby, trener
NAMDALSAVISA

RØRVIK: For når Byneset 2 kommer til Rørvik for å spille kamp, handler det om retten til å få spille finale i Obos Cup i gutter 16.

– Selv om de aller beste trønderske lagene ikke er med i cupen, så er dette likevel stort for guttene. De har gjort en veldig god jobb i trening gjennom mange år, og det er derfor moro at de har spilt seg fram til semifinale, sier Jens Reidar Husby.

Han er en av tre trenere for laget, som har spilt både Obos Cup og serie i år. I cupen var det totalt 48 lag påmeldt, som har spilt serie, og deretter er inne i sluttspill.

Nå gjenstår det fire lag, og Rørvik 2 møter altså Byneset søndag, mens Byåsen 2-Nationalkameratene møtes i den andre semifinalen mandag.

– Det er vanskelig å si hvordan det går i semifinalen, men vi satser på at det blir en artig kamp og håper mange kommer og ser på oss, sier Husby.

Sammenspleiset

Han trener laget sammen med Helge Ingebrigtsvold og Vidar Knoff. Og de har trent guttene lenge.

– Vi startet opp med guttene da de var seks år. Nå er de 15, så de kjenner oss ganske godt, smiler Husby.

Treneren roser guttenes treningsvilje.

– Det er en gjeng med ivrige spillere. 17 av disse har vært med hele tida. Det er dedikerte gutter, sier han.

– Og det må jo også være gode trenere når de holder på så lenge?

– Vi er helt sikkert ikke verdens beste trenere. Men vi har sagt til gutta at hvis de vil trene en søndag ettermiddag, som den fjerde treningsdagen for uka, så skal vi stå der. Og de møter opp. Derfor har det også blitt resultater.

Samspill

Han er opptatt av at dette er gutter som har en allsidighet i sin idrettshverdag.

– Det er mange som spiller håndball også, og vi har en kar som driver med svømming. Det må de selvsagt få lov til. Vi ønsker å ha spillere som driver bredest mulig lengst mulig i idrett, sier han.

Han medgir at det ikke alltid gjør seg selv å få kabalen til å gå opp når det er kollisjon mellom fotball og de andre idrettene.

– Men er vi uenige om noe, så tar vi oss en kopp kaffe og løser det der. Det er viktig at vi tenker på ungdommen, sier Husby.

Trenertrioen er også opptatt av at det ikke skal være topping av lag.

– Vi har vært på Kippermocupen med to helt like lag. Det er viktig at alle får tilbud, og det prøver vi å få til.

Juniorfotball

Spillerne på Rørvik 2 er 2001-modeller, mens Rørvik 1 består av 2000-modeller. Begge disse lagene spiller i G16-serien. I Rørvik har man ikke hatt kultur for juniorlag. Husby åpner opp for at det vil bli aktuelt.

– Det avhenger også av oss trenerne. For skal klubben ha juniorlag, må trenere stille opp. Det får vi ta en intern diskusjon på når den tid kommer.

Han ser nødvendigheten av et juniorlag.

– Å ja. Vi har en «missing link» i Rørvik fra G16 til senior. Det er ikke alle som er gode nok for seniorlaget med en gang, og det er heller ikke alle som ønsker å satse mot det. Derfor er det fint å ha et tilbud til alle. For jeg mener B-laget til senior ikke er en god nok utviklingsarena for guttene, sier Jens Reidar Husby.