I konflikt med eget hode

Sivert Moe gikk fra å være klassens klovn, til å få sosial angst. Etter å ha kjempet mot angsten i flere år, føler han endelig at den begynner å si unnskyld.

kontraster Sivert Moe gikk fra å være klassens klovn, til å få sosial angst.  Foto: Frode Andresen

Jeg hadde ikke stått her i dag, uten de tingene jeg ville vært foruten.

Sivert Moe
NAMDALSAVISA

Stillheten hadde lagt seg som et teppe over klasserommet. På tavla underviste læreren om tall og formler, men videregåendeeleven Sivert ville helst bare ha det gøy. Plutselig kjente han prikking nedover venstre arm, samtidig som han slet med å puste. Sivert hadde hørt om disse symptomene før. Det må være hjerteinfarkt, konkluderte han, før han desperat prøvde å si ifra til medelevene. Men de trodde dette bare var et nytt humoristisk påfunn, og lo det vekk. Sakte men sikkert ble ansiktet bare blåere og tida sto stille. Oppmerksomt fulgte en klassekamerat situasjonen som utspant seg, og hjalp Sivert ut av klasserommet før han ringte etter ambulanse.