Blånæggel sikret seieren

Da bandet hadde pakket utstyret, kom dommerne med det gledelige budskapet. Blånæggel ble årets mester under TM:LIVE.
NAMDALSAVISA

TRONDHEIM:  Lørdag gikk årets finale i Trøndersk Mesterskap i livemusikk av stabelen på Rockheim i Trondheim. Blånæggel, med medlemmer fra Grong, Høylandet, Namdalseid og Malm, trakk til slutt det lengste lengste strået og ble kveldens store vinner. Og det til bandets store overraskelse.

- Det gikk over all forventning, og mye bedre enn vi hadde håpet på, forteller vokalist Ola Peder Skarland.

Festaften

Etter opptredenen pakket bandet sammen utstyret, og bar det ut til bilen. Men så kom den hyggelige kunngjøringa.

– Da vi var ferdig med å pakke ut sakene, fikk vi beskjed om å ta med utstyret igjen. Da ble det ellevill stemning og full jubel både hos oss og blant de mange oppmøtte, sier Skarland.

Som vinner fikk de spille to låter ekstra, før det ble fest med de andre bandene og arrangørene. Etterpå ble det en aldri så liten privat markering også.

– Det ble en heidundrende fest etterpå, sier Skarland og ler.

Betyr mye

Det trønderske mesterskapet i livemusikk har holdt det gående i 55 år, og har blitt et viktig arrangement i de siste årene.

– Hele opplegget har blitt veldig proft, med skikkelig ramme og utrolig gode band og artister. Stemninga var på topp, og vi kosa oss masse, forteller Skarland.

For et lovende band som Blånæggel betyr en seier som dette mye på flere nivå.

– Det er en bekreftelse på at vi gjør noe riktig, og det er selvfølgelig utrolig artig. Premiepengene gjør det også enklere å gå i studio og spille inn ny

musikk, forteller Skarland.

«The next big thing»

Uavhengig av seieren i TM:LIVE har det driftige bandet store planer. I desember er de klare for å spille inn nye låter, og håper at det blir mye konsertvirksomhet.

– Vi har mye bra på gang, og seieren gir oss ekstra motivasjon til å fortsette. Det som er viktigst for oss er å spille for folk. Det er bensinen vår. Vi har enorm spilleglede, og ønsker at publikum skal føle den samme gleden som oss, forteller Skarlan.

Og den store drømmen lever i beste velgående.

– Målet er å bli verdens største rockeband! Det er drømmen, og vi skal stå på for å nå den, lover Skarland.