Kristine kan bli Årets unge bonde

– Jeg har tro på norsk landbruk, og trives i den jobben vi gjør. Det sier Kristine Altin fra Namdalseid (32), som er semifinalist i den kåringa Årets unge bonde.

ÅRETS BONDE? Kristine Altin fra Namdalseid (32) er semifinalist i kåringa Årets unge bonde. 

NAMDALSAVISA

NAMDALSEID: Kristine er lammekjøttprodusent og sauebonde på heltid. Sammen med mannen har hun drevet familiegården i Namdalseid i ti år. Hun er opptatt av å fremsnakke norsk landbruk, og synes det er veldig artig å være nominert til prisen.

Engasjert

– Vi har tro på at familiebruket fortsatt har en fremtid. Nå er vi i oppstartsfasen av å utarbeide et Inn på tunet-tilbud her på gården, og det er et arbeid vi ser frem til å starte på, sier Altin.

I tillegg til å være heltidsbonde, er Kristine også svært engasjert i nærmiljøet. Hun er leder for Nord-Trøndelag Sau og Geit, og sitter også i kommunestyre og formannskap for Senterpartiet.

– Jeg liker å drive med organisasjonsarbeid og lokalpolitikk, og er særlig opptatt av å drive nytenkende påvirkning, sier hun.

Selv om hun ble overrasket over nominasjonen til Årets unge bonde-prisen, synes hun det er veldig artig.

– Jeg er ydmyk over i det hele tatt bli plukket ut blant de 20 i semifinalen. Det er så mange faglig dyktige unge bønder i vårt langstrakte land.

Hard konkurranse

Kristine kjemper nå mot 18 andre unge bønder i kampen om den gjeve tittelen.

– Vi har hatt utrolig mange dyktige kandidater å velge mellom, og det har ikke vært lett å komme frem til en avgjørelse. Med hele 406 nominasjoner til Årets unge bonde, sitter vi nå igjen med 19 dyktige semifinalister, sier Lauren Cody Källén, administrerende direktør i McDonald's i Norge.

Årets unge bonde kåres under Felleskjøpets Ung bonde-samling lørdag 12. november. I tillegg til heder og ære, mottar vinneren 20.000 kroner til å dra på sin drømmereise, med avløser i inntil en uke, sponset av Norske Landbrukstenester.