Åge til Steinkjerfestivalen 2017

Planene for Steinkjerfestivalen 2017 er godt i gang, og allerede nå er fire artister klare. Festivalen kan by på både honning, ompa og lys og varme.

TOPPER PLAKATEN Åge Aleksandersen har gjort stor suksess på Steinkjerfestivalen før. Neste år er han igjen tilbake. 

NAMDALSAVISA

STEINKJER: To erfarne ringrever, en energisk gjeng med søtt navn og en kritikeryndling er det Steinkjerfestivalen byr på i sitt aller første artistslipp for neste sommers festival.

Først ut er Åge Aleksandersen, som neppe trenger noen nærmere introduksjon. Det har vært et godt år for namsosingen, toppet med konserten i Royal Albert Hall i sommer.

Selv om Åge og Sambandet har tatt fri ut året, loves det igjen full turnevirksomhet i 2017. Konserten i Steinkjer skal være en av kun to som gjøres fra Åge og co. i Nord-Trøndelag.

Janove Ottesen

Janove Ottesen er heller ingen førstereisgutt når det snakkes om norsk rock. Kaizers Orchestra er et av tidenes største norske suksesser, og utløste nærmest landesorg da de la inn årene i 2013. Kaizers-fansen kan nå igjen glede seg over at vokalisten er tilbake på scenen.

Honningbarna fra Kristiansand vinner et stadig større publikum, med en energi fra scenen som få andre matcher. Livefavorittene har klart noe så utrolig som å gjøre pønkrock tilgjengelig for de fleste.

Siste artist som slippes fra Steinkjerfestivalen i denne omgang. er Silja Sol. Bergens-artisten har allerede vært Spellemann-nominert, hatt flere

radiohiter, samt blitt en ekte kritikerfavoritt. Nå er hun også i ferd med å vinne det yngre publikummet med sin nye hitlåt «Dyrene», hvor hun tar en mer elektronisk retning.

Fornøyd festivalsjef

– Jeg er mer enn fornøyd med det første artistslippet, sier festivalsjef Svein Bjørge.

Bjørge mener utsiktene for den ellevte versjonen av Steinkjerfestivalen er gode.

– Åge er en større musikalsk gud enn noensinne, så den saken er grei. Kanskje har han aldri vært større enn nå, etter den massive oppmerksom-

heten etter konserten i Royal Albert Hall. Vi husker alle hvordan Rismelen kokte sist han var her. Jeg tror han kan toppe det, for Åge har lovet en ekstra lang konsert til publikum under Steinkjerfestivalen, sier Bjørge.

Han er også stolt av de andre.

– Janove kan fort utløse musikalske mirakler for et sulteforet Kaizers-publikum, og låtene han turnerer med er bare imponerende. Honningbarna klarer alltid å få liv i publikum, uansett hvor og når. Og Silja Sol? Silja er en ny stjerne, som bare skinner sterkere og sterkere. Så enkelt er det, sier Bjørge.