Refleksbruk er «in»

Med topp moderne refleksbrikker fra Moods of Norway forsikret elever ved Nærøy ungdomsskole at det nå skal bli seriøs refleksbruk i mørket.
NAMDALSAVISA

KOLVEREID: I samarbeid med Trygg Trafikk valgte folkehelsekoordinator Anne-Lene Fadnes Gregersen og rektor Per André Johansen å dele ut refleks til ungdomsskoleelevene og deres lærere på den nasjonale refleksdagen torsdag.

– Ungdomsskoleelever er gjerne forbilder for de yngre barna, forklarer folkehelsekoordinatoren i kommunen,

Da passet det samtidig ekstra godt at refleksaksjonen i år samarbeider med moteskaperen Moods of Norway. Nå går de 181 ungdomsskoleelevene i Nærøy rundt med refleks som har klokker og traktorer som motiv.

– Når du bruker refleks, øker sjansene for at du blir sett med 85 prosent. Derfor håper jeg at dere bruker dem, var oppfordringen fra Anne-Lene Fadnes Gregersen til skoleelevene.

Hun påpekte at de unge kunne ha brikkene i lomma på dagtid og ta dem fram når mørket kom. «Time to shine» er slagordet for refleksaksjonen i år. Og elever NA snakket med lovet å følge oppfordringa. – Jeg får ikke gå ut uten refleks, hevdet ei av jentene.