Fikk nylig innvilget oppholdstillatelse

Donerer bort bilde til TV-aksjonen

Reem Salameh (24) fikk torsdag innvilget oppholdstillatelse. Søndag donerer kunstneren fra Syria bort en av sine originalbilder til TV-aksjonen.

DONERER BILDE Karin Kvebæk i Namsos Røde Kors er veldig glad for at kunstneren Reem Salameh har valgt å donere bort en av sine originalbilder til årets TV-aksjon.   Foto: Pål Morten Skaret

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Inne i Kunstmuseet Nord-Trøndelag i Namsos tar Salameh ned bildet fra veggen som skal gå til inntekt til Røde Kors og deres arbeid for for flyktninger.

Eneste originalbilde

– Ikke alle er like heldige som det jeg har vært. Derfor ønsker jeg å gi bort dette bildet til TV-aksjonen, sier Salameh før flyktningguide Karin Kvebæk fra Namsos Røde Kors utdyper.

– Vi er kjempeglade for at Reem er så snill at hun velger å gi bort et av sine originalbilder, sier Kvebæk.

Dette er det eneste orginalbilde som legges ut for auksjon og salg. Minstepris for bildet er 2000 kroner og budfristen går til søndag kveld.

– Høyeste bud ved budfristens utgang akepteres over denne sum. Størrelsen på bildet er 25 x 19 centimeter. Vi har laget en Facebook-side hvor folk kan gi bud.


 

Kunstnerens utstilling «Misery» henger på Kunstmuseet Nord-Trøndelag. Utstillinga er åpen til 12. november.

Flyktet fra Syria

Men vegen til kunstmuseet og Namsos har vært lang og tøff.

I fjor flyktet Reem, søsteren Ranim og deres mor fra heimbyen Damaskus. Da flyktningleiren de bodde i ble bombet, ble de nødt til å ta fatt på en ny, farlig ferd – over Middelhavet i en overlesset gummibåt.

Reem, Ranim og mora var blant dem som klarte seg. Fra Hellas gikk turen til fots til Norge og Oslo, før familien endte opp i Namsos i februar.

Og torsdag fikk hun innvilget oppholdstillatelse.

– Hjertet mitt banket. Jeg var så glad – og det er jeg fortsatt. Det var en fantastisk følelse å få beskjeden, sier Salameh.